Esimese «Laulupealinna» saate võitis Kärdla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetki «Laulupealinna» finaalsaate läbimängust
Hetki «Laulupealinna» finaalsaate läbimängust Foto: Tiit Mõtus

Esimese «Laulupealinna» finaalis võistlesid omavahel Kärdla ja Kohtla-Järve. Kärdlat esindas Ott Lepland ja Kohtla-Järvet Tanja Mihhailova. Esimese laulupealinna tiitli viisid koju hiidlased. Võitja tiitliga kaasnes 20 000 eurot kohalikuks heategevuseks.

 

Ott soovib võidetud rahaga taastada 2008.aasta tulekahjus hävinud Kärdla laululava.Glamuurse teleshow suurejooneline finaal toimus Pärnu Kontserdimajast. Mõlemad lauljad esitasid kolm laulu, mis tulid esitusele nii vanade kui uute partneritega.

 

Esimene voor: trump

Kohtla-Järve ja Tanja Mihhailova: Tanja trump on tants. Ta on Eestis üks väheseid artiste, kes suudab laval ühendada laulu ja tantsulise liikumise, pakkudes publikule professionaalset meelelahutust. Lauljatar kutsus finaali Ida-Virumaa ühe tugevama tantsukollektiivi «Radost». Tanja esitas Beyoncé loo «Who Run The World».

Anne Veski: See oli absoluutselt võidu vääriline. Täna need tütarlapsed andsid korraliku paugu. Mulle meeldib, et Tanjal olid kõik rauad tules.

Ivo Linna: Ma ei ole nii ilusaid tantsijaid veel elus näinud. Tanja tulek oli massiivne atakk.

Ženja Fokin: Tanja sa tuled ja oled nagu sõjajumalanna. Arvan, et see oli alles jäämäe tipu väikene osa. «Radost» on ka väga tuntud ja tasemel trupp.

 

Kärdla ja Ott Lepland: Oti rõõmuks nõustusid koos temaga Kärdlat esindama Kõpu kitarristid ja eesti rockilegendid Riho Sibul ja Jaanus Nõgisto.  Mehed esitasid Metallica loog «Enter Sandman».

Anne Veski: Ott on siiamaani pisarad silma toonud. Mida laiem repertuaar, siis seda pikem saab olema tema eluiga laval.

Ivo Linna: Ott on olnud romantilisest noorukist kuni täna nähtud tõelise rokkarini välja. Hea laulja ampluaa peakski olema väga lai. See oli Kärdla poolt võimas avalöök. Nõgisto liikus ka hästi. Klassikute kaasamine toob ainult punkte juurde.

Ženja Fokin: Kütet oli täiega. See stiil sobib sulle Ott. Kui alguses olid sa hurmur, siis nüüd see oli näpud püsti.  Nüüd veel sellised gigandid kaasata, see oli vägev tegu.

 

Teine voor: siiani parim esitus

Kohtla-Järve ja Tanja Mihhailova: Tanja jaoks oli valik lihtne, koos Iisaku segakooriga esitatud Ike & Tina Turneri lugu «River Deep, Mountain High» pakatas energiast ja tõi Kohtla-Järvele ka finaalikoha.

Anne Veski: Koori võimsus iga taktiga ainult kasvas. Kui esimest korda Tanjat nägin, siis ma ei osanud arvata, et sinus on nii palju potentsiaali.

Ivo Linna: See lugu on läinud küpsemaks. Tanja on ürgselt naiselik, selline maa ema, tänu kellele inimkond edasi kestab. See tuleb tema liikumisest välja. Tema mõju koorile oli suur.

Ženja Fokin: Tanja sa oled kõige parema liikumisega Eesti laulja. See, kuidas sa suudad laval liikuda ja laulda, see oli uskumatu. Sinu julgus on eeskujuks teistele.

 

Kärdla ja Ott Lepland: Siiani parim esitus: partneriks tädipoeg Karl-Erik Tamme, kellele on antud nii imeline lauluhääl kui kena välimus. Juba korra võitsid nad televaatajate südamed Rihanna looga «Russian Roulette», kuid poiste sõnul kõlab lugu finaalis veel võimsamalt.

Anne Veski: Jäin täiesti sõnatuks. Millega Hiiumaa mulda kastetakse, et te nii hästi laulda oskate.

Ivo Linna: Võidupärga ühele või teisele veel riputada ei saa. Need poisid on noored aga nad teevad mehe häält. Vahepeal olid titebändid, kes lalisesid laste häältega.

Ženja Fokin: Siin on seda julgust juure tulnud. See harmoonia on vapustav.

 

Kolmas voor: laul kodust

Kohtla-Järve ja Tanja Mihhailova: Tanja sõnul tekkis tal väga hea lavaline keemia perekonnaga Räitsak ning just sel põhjusel laulis pere Tanjaga ka finaalis. Pereisa rõõmuks tuli seekord ettekandele eestikeelne laul, «Mu süda, ärka üles».

Anne Veski: Kui nägin seda klippi, kuhu sa võidetud raha annaks, siis see oli ainuõige valik. Meeleolu muutus oli suur.

Ivo Linna: See oli kummaline valik. See viis mu mõtted jõulude peale, rahu, vaikuse ja helge meeleolu tekkimise peale. See meeleolu muutus oli väga suur. Oskuslik valik.

Ženja Fokin: Olen samuti kakskeelne ja tahan ütelda, et Kohtla-Järve ei ole võõrkeha, see on meie väikene Eesti.

 

Kärdla ja Ott Lepland: Ott kutsus endaga saatesse taas Kärdla Ühisgümnaasiumi segakoori, kuna suurepärase koostöö tulemusena on nad kodulinna juba väga edukalt esindanud. Seekord kanti ühiselt ette René Eespere laul «Ärkamise aeg».

Anne Veski: Lubamatu võte on tulla isamaalise lauluga. Selle vastu ei saa, see on tunnetele suruv. Ma tunnetasin ka seda, et Hiiumaa on võtnud nõuks see tiitel koju viia.

Ivo Linna: See oli väga hea võte Oti poolt. Otile au, sa valisid õige loo, see oli täielik pauk. Nii head seadet pole ma ammu kuulnud, see oli võimas. Seda laulu saab nii esitada ainult inimene, kes oma maad, sõpru ja vanemaid väga armastab.

Ženja Fokin: See oli võimas, ma arvan, et sa oled võidu juba koju toonud. Olete juba saarlastele ära teinud.

 

Ekspertidena kommenteerisid finaaliesitusi Anne Veski, Ivo Linna ja Ženja Fokin. «Laulupealinna» võitja selgus rahva soovil telefonihääletuse tulemusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles