Ligi 30 aasta jooksul on «Simpsonites» olnud vähemalt seitse prohmakat (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Simpsonite» põhitegelased: Homer, Marge, Lisa, Bart ja Maggie
«Simpsonite» põhitegelased: Homer, Marge, Lisa, Bart ja Maggie Foto: Photo ITAR-TASS / COVI/Scanpix

Menukas animasari «Simpsonid» (The Simpsons) on vaatajaid rõõmustanud ligi 30 aastat, samas on teravapilgulistele vaatajatele jäänud silma nii mõnigi möödapanek.

29 hooaja jooksul on valminud Homer, Marge, Bart, Lisa ja Maggie Simpsoniga peaosas 639 osa, milles on nii suuremaid kui väiksemaid vigasid.

Marge, Homer, Bart ja Lisa
Marge, Homer, Bart ja Lisa Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Iltalehti. fi tõi ära seitse viga, mis on küll väikesed, kuid sarja fännidele ei ole nad märkamata jäänud.

«Simpsonite» avakaader
«Simpsonite» avakaader Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sarja avakaadrid – avakaadrid on aastakümnete jooksul säilinud peaaegu muutumatuna, kuid siiski on tegijad teinud paar näpukat. Simpsonite garaaži sees on näha reha, kuid siis järsku mitte. Seda aiatööriista on põgusalt näha, kui Homer Marge’i auto eest majja põgeneb.

«Simpsonite» sissejuhatus
«Simpsonite» sissejuhatus Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Samuti muutuvad hooaegade jooksul garaažis olevad asjad, kilakola asemele ilmuvad Homeri tööriistad ja uus kilakola. 

Algosas on veel teine viga. Kui Marge on poes ja lükkab koos Maggiega ostukäru, siis  on käru ja sanga värv mitmel korral erinev.

Marge ja Maggie «Simpsonite» avastseenis
Marge ja Maggie «Simpsonite» avastseenis Foto: simpsons.wikia.com

Homeri viljatus – 21. hooaja ühes osas asendab Bart Marge’i beebipillid kommidega, kuna ta soovib saada väikevenda. Miks peaks Marge võtma bebipille, kui «Simpsonite» kolmandas hooajas oli, et tuumajaamas töötav ja kiiritada saanud Homer on viljatu. Sama ämber oli veel ühes osas, kus Marge unistab neljandast lapsest.

Marge ja Homeri kohtumine
Marge ja Homeri kohtumine Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Marge’i ja Homeri esmakohtumine – sarjas on sellest kohtumisest mitu varianti. Ühe versiooni kohaselt kohtusid nad 1974. aastal, kui õppisid keskkoolis ja Homer palus Marge’il, et tüdruk aitaks tal prantsuse keelt õppida.

Teise versiooni kohaselt leidis kohtumine aset minigolfi rajal 1980. aastatel ning kolmas versioon on, et nad kohtusid kontserdil, kus Homer astus üles muusikuna.

Muutuvad rõivad – ligi 30 aasta jooksul on olnud Simpsonitel mitmeid põhirõivaste muutusi. Näiteks osas, kus Homer sõidab mägedest Barti päästma, on ta rõivas ühes stseenis sinine, kuid järgmises juba oranž.

Osa, milles Marge on kogemata müünud maja, saabub ta kinnisvarafirma kontorisse punases jakis, kuid siis muutub jakk roheliseks.

Springfield
Springfield Foto: Wikipedia.org

Simpsonite kodulinna Springfieldi asukoht – sarja looja Matt Groening on mitmel korral vihjanud, et Simpsonid elavad Oregonis Springfieldis, mis asub USA loodeosas. Produtsent Al Jeani arvates on Springfield hoopis Ohios, mis on USA kirdeosas.

Baaripidaja Moe «Simpsonites»
Baaripidaja Moe «Simpsonites» Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Õlu – baaripidaja Moe kiidab ühes osas Homerile, et idamaine õlu on suurepärane. Moel on käes õllepudel, millel on näha yin ja yang märki.

Moe käes olnud yini ja yangiga õllepudel
Moe käes olnud yini ja yangiga õllepudel Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kui Moe paneb õllepudeli lauale, siis on näha sellel hoopis sarjast tuntud Duff õlle silti.

«Simpsonite» Duff õlu
«Simpsonite» Duff õlu Foto: simpsonswiki.com

Arvuti – 12. hooaja ühes osas otsustab Homer osta perele arvuti ja ta ei saa selle kasutamisega hakkama. Hoolimata sellest kuulutab ta end interneti kuningaks. Mitmetele vaatajatele on jäänud silma, et Simpsonite kodus oli näha arvutit juba enne 12. hooaega.

Homer ja arvuti
Homer ja arvuti Foto: simpsonswiki.com

«Simpsonid» on üks vanemaid teleekraanil jooksvaid sarju, mille teledebüüt toimus 19. aprillil 1987 meelelahutussaates «Tracey Ullman Show». Kolme aasta jooksul valmis 48 lühisketši, millest viimane jõudis eetrisse 14. mail 1989.

Sarja tegijad Matt Groening, James L Brooks ja Sam Simon otsustasid teha siis pooletunnised osad. Esimene selline osa pealkirjaga «Simpsonite jõulud» oli USAs tele-eetris 17. detsembril 1989.

Marge, Homer, Bart ja Lisa
Marge, Homer, Bart ja Lisa Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles