Video: kohus määras tütre valesüüdistuse alusel isale vangistuse, kuid pere labrador päästis mehe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joshua Horner ja ta naine Kelli
Joshua Horner ja ta naine Kelli Foto: JENNY COLEMAN / AFP/Scanpix

USA Oregoni Bendi kohus vabastas mehe, kelle teismeline tütar esitas ta kohta seksuaalse ahistamise süüdistuse, samas väites, et isa tappis ta koera, et ta ahistamisest mitte kellegile ei räägiks.

Kohus määras möödunud aasta aprillis Oregonis elavale 42-aastasele torulukksepale Joshua Hornerile 50 aasta pikkuse vangistuse, samas vandekohus ei olnud otsuse langetamises üksmeelel, teatab news.com.au. 

Horneri tütar andis kohtus tunnistusi sõnades, et isa ähvardas ta koera, labrador Lucy tappa, kui ta ahistamise paljastab ning lõpuks lasi koera ta silme ees maha.

Hornerit aitas mittetulundusorganisatsioon Oregon Innocence Project, mille esindajad uurisid, kuhu koer kaduda võis ja kas tõesti mees tappis koera.

Horner sõnas kohtus, et ta ei teinud labrador Lucyle mitte midagi ja koer saab tõestada, et tütar valetas kohtus vande all olles.

Labrador Lucy
Labrador Lucy Foto: LISA CHRISTON / AFP/Scanpix

Abiorganisatsiooni esindajad leidsid Lucy Oregoni suurima linna Portlandi eeslinnast Gearhartist, kus ta elas uues peres. Arvatavalt viis tütar ta sinna. 

Kohus teatas 10. septembril, et Horner vabastatakse süüdistusest, kuna tütre antud tunnistus ei vasta tõele, sest koer on elus. Tütar ei olnud nõus uurijate ja prokuröriga enam rääkima ega koera ja isa kohta käivaid valesid selgitama.

Joshua Horner ja ta naine Kelli
Joshua Horner ja ta naine Kelli Foto: JENNY COLEMAN / AFP/Scanpix

«Ma ei saa kindlalt öelda, et härra Horner ei ahistanud oma tütart, kuid üks asi on kindel, et ta ei tapnud koera. Kuna koer on elus, siis on tema vastu esitatud seksuaalse ahistamise süüdistus väga kaheldav,» sõnas kohtunik John Hummel.

Hummeli teatel uut kohust ei tule, see juhtum on lõpuni käsitletud ja Horner on vaba mees.

«Mina ja mu naine Kelli alustame oma elu otsast,» lausus ameeriklane.

Horneri tütar oli juhtumi alguses alaealine, kuid nüüd on täiskasvanu. Oletatavalt vanemad ei suhtle enam temaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles