12-aastane elupäästja: kui õde näitas nuttes venna poole, sain aru, et midagi on halvasti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Kuura sai oma vapruse eest ka presidendilt meene.
Roger Kuura sai oma vapruse eest ka presidendilt meene. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Südasuvel oli 12-aastane Roger Kuura koos oma emaga Viljandi järve rannas ujumas. Ühel hetkel märkas Roger vees olles, et tema lähedal üks poiss (6-aastane) ja tüdruk (8-aastane) tulevad vaheldumisi pinnale ja siis kaovad jälle vee alla. 

Alguses mõtles Roger, et lapsed hullavad ja mängivad, aga järsku tuli tüdruk nuttes Rogeri juurde ja püüdis talle vene keeles midagi öelda ning osutas samal ajal poisi suunas, kirjutas Postimees.

Roger sai aru, et poiss on uppumisohus ja peab talle appi minema. Poiss oli vee alla vajunud, aga tuli siis korraks veepinnale. Roger sai temast päästmisvõttega kinni haarata ja temaga kalda poole ujuda. Poiss oli šokis, köhis vett välja ning jalgu alla võtta ei jaksanud.

Siis sekkus üks lähedal viibinud täiskasvanu, võttis poisi sülle ja viis rannavalvuri juurde. Rannavalve kontrollis poisi seisundi üle ja osutas talle abi. Rannavalve andis poisi üle tema isale, kes oli korraks rannast eemale läinud.

Kui keegi vajab abi, siis veendu selles, et oled võimeline abi osutama, lausus 12-aastane Roger Kuura, kes aitas möödunud laupäeval Viljandi järvest välja sügavas vees uppumisohtu sattunud kuueaastase poisi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles