Kummastav müsteerium: Jaapani kauneima järve nägijaid tabab ebaõnn (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @ojisanriders03 •

Jaapanis asuvat Mashu järve peetakse kõige kaunimaks terves riigis, kuid selle nägemine toovat kohalike uskumuste kohaselt halba õnne.

Hokkaido saarel asuv Mashu järv on tavaliselt kaetud tihke uduga ning kohaliku legendi kohaselt tabab järve ilma uduta nägijat ebaõnn, kirjutas Traveller.

Järve nägija saatust tabab kas a) suutmatus abielluda, b) lahkuminek kaaslasega, kui ollakse suhtes või c) suutmatus oma karjääris edasi liikuda.

Kui reisiajakirjanik Nina Karnikowski järveni matkas ning Mashu oma täies selguses ilma igasuguse udukirmeta eest leidis, oli ta mõistagi veidi murelik. «Aga siis ma ütlesin endale, et legend loodi tõenäoliselt rändurite lohutamiseks, kes järve ei näinudki,» sõnas ta ning lisas, et järv on tõesti imeliselt kaunis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ojisan R iders (@ojisanriders03) on

Järv tekkis 7000 aastat tagasi pursanud vulkaani kraatrisse lume sulamisvee ja vihmavee segust. Mashu järve ääristavad järsud metsaga kaetud kaljud, mille taustal saab imetleda teisi vulkaaniliste mägede tippe.

Lisaks halva õnne legendile ja lakkamatule udule on Mashu järv mähitud veel teisegi müsteeriumisse. Nimelt ei ole selle veetase kunagi muutunud, hoolimata sellest, et järve ei voola ei sisse ega välja tilkagi vett.

Järve keskel asub väike Kamuishi saar, mis on tegelikult 211 meetri sügavusest välja ulatuv vulkaanitipp. Kohalikud kutsuvad seda jumalate saareks, kuna inimesed seda külastada ei saa. Järv on nimelt 400 meetri kõrguse kaljuääristuse tõttu täiesti ligipääsmatu.

Kuna järvel ei ole inimestega pea mingitki kokkupuudet, on Mashu üks selgema veega järvesid maailmas, jäädes selguse poolest alla vaid Baikali järvele Siberis. Kuna järve ei voola ühtegi jõge, ei ole siin ka planktonit ega vetikaid, samuti toimivad selle vulkaanilisest kivimist seinad ja põhi kui looduslik filtersüsteem. Järve vee ebatavaline läbipaistvus muudab sügava järve erilist sügavsinist värvi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles