Paavst: seks on jumala kingitus (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: Pierpaolo Scavuzzo/AGF/SIPA / Pierpaolo Scavuzzo/AGF/SIPA/Scanpix

Paavst Franciscust külastas Vatikanis Kanadast Grenoble’ist pärit prantsuskeelne katoliku noorte grupp, kellele paavst sõnas, et seks on jumala kingitus, mitte tabu ning mees ja naine peaksid paarisuhtes olles olema kirglikud ja nautima seksi.

Paavsti külastanud noored esitasid talle küsimuse, kuidas kaitsta end ja oma armastust pealetungiva porno ja madalate ihade eest ning mitte eraldada seksi armastusest, teatab msn.com.

Franciscus sõnas, et inimesed langevad ja patustavad, kuid seks ei ole patt ja kehaline iha ei ole keelatud. 

Seks. Pilt on illustreeriv
Seks. Pilt on illustreeriv Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

«Seks on jumala kingitus, seks ei ole tabu. Inimkonna kaks põhilist eesmärki on armastada ja uut elu luua,» sõnas katoliku kiriku juht.  

Katoliku kiriku õpetuse kohaselt ei tohiks noored enne abiellumist seksida ja esimene suguühe peaks toimuma alles abielus olles, kuid Franciscuse ajal on kirik selle suhtes hakanud leebemaks muutuma. Samas ei ole katoliku kirik muutnud oma kivistunud arusaama rasestumisvastaste vahendite kasutamise, samasooliste suhtes olemise ja lahutamise kohta. Need on katoliku kiriku silmis vastuolus piiblis kirjas olevaga ja seega keelatud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles