Jää hakkas liikuma: Bondi film sai endale lõpuks režissööri ja esimest korda on ta ameeriklane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cary Joji Fukunaga
Cary Joji Fukunaga Foto: ANTHONY HARVEY / AFP/Scanpix

Uut Bondi filmi, mis on järjekorras 25., on saatnud mitu tagasilööki, kuna režissöör Danny Boyle’i ja Bondi kehastava Daniel Craigi vahel tekkisid loomingulised erimeelsused, mille tagajärjel Boyle loobus selle filmi tegemisest, kuid üsna kiiresti leiti uus režissöör, kelleks on ameeriklane Cary Joji Fukunaga.  

Koos Boyle’iga läks ka stsenarist John Hodge, kes ei luba Bondiga jätkajatel oma stsenaariumit kasutada ja seega tuleb leida kiiresti ka uus stsenarist, teatab Reuters.

Danny Boyle
Danny Boyle Foto: Tobias Schwarz / AFP/Scanpix

Produtsendid Barbara Broccoli ja Michael Wilson teatasid 19. septembril, et 25. Bondi filmi uueks režissööriks on Cary Fukunaga, keda tuntakse näiteks kaabelkanali HBO sarjast «True Detective».

Cary Joji Fukunaga
Cary Joji Fukunaga Foto: ANTHONY HARVEY / AFP/Scanpix
Kaader HBO seriaalist «True Detective». Pildil Matthew McConaughey (vasakul) ja Woody Harrelson
Kaader HBO seriaalist «True Detective». Pildil Matthew McConaughey (vasakul) ja Woody Harrelson Foto: Michele K. Short / AP/Scanpix

Fukunaga tegi 2015 tõsiselul põhineva filmi «Beasts of No Nation», mis räägib Aafrika lapssõduritest.

Esimene Bondi film «Dr. No» valmis 1962, selle režissöör oli inglane Terence Young. Aastate jooksul on olnud veel teisi režissööre, kuid mitte ameeriklasi. Fukunaga on esimene ameeriklasest Bondi filmi režissöör.

Inglise kirjaniku Ian Flemingi loodud tegelast James Bondi on varem kehastanud Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton ja Pierce Brosnan. Alates 2006. aastast on selles rollis Daniel Craig, kelle jaoks on 25. Bondi film viies.

Daniel Craig James Bondina filmis «Spectre»
Daniel Craig James Bondina filmis «Spectre» Foto: Jonathan Olley / AP/Scanpix

Uue Bondi filmi võtted pidi algama novembris Londonis Pinewoodi stuudios, kuid režissöör Boyle’i ja stenarist Hodge’i lahkumisega lükati algus järgmise aasta märtsi.

Ei ole teada, millistesse seiklustese Bond nüüd satub, kuid fännide arvates on see midagi uut ja huvitavat, sest filmis «Spectre» lõpetati mitu minevikuga seotud liini ära. 

Bondi filmi esilinastus pidi olema oktoobris 2019, kuid nüüd on 14. veebruaril 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles