Video: kas jälle pareidoolia? Nüüd leiti Marsilt pudel (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsi kulgur Curiosity foto, millel on väidetavalt pudel
Marsi kulgur Curiosity foto, millel on väidetavalt pudel Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ufoentusiastid ja vandenõuteoreetikud on juba aastaid jälginud ja vaadelnud fotosid Marsist, mida avaldab USA kosmoseagentuur NASA, lootes leida märke maavälise elu kohta. 

Varasemalt on leitud kümneid objekte, mis meenutavad meie planeedil olevaid ehitisi, kujusid ja muud, teatab express.co.uk.

Teravsilmsed Marsi fotode vaatajad panid hiljuti tähele, et Punase planeedi pinnases on näha midagi, mis meenutab pudelit.

Ufoküttide arvates on Marsil viiteid seal kunagi eksisteerinud tsivilisatsioonile, sellele viitab ka hiljuti fotodel avastatud pudel
Ufoküttide arvates on Marsil viiteid seal kunagi eksisteerinud tsivilisatsioonile, sellele viitab ka hiljuti fotodel avastatud pudel Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Tuntud ameeriklasest ufokütt Scott Waring oli esimene, kes postitas sotsiaalmeediasse NASA Marsi kulguri Curiosity tehtud fotod, millel tema arvates on pudel.

Waringi sõnul võib olla tegemist mingi iidse pudeliga, mis on metallist või paksust klaasist, olles viide Marsi kunagisele tsivilisatsioonile, mis tuumakatastroofis hävines.

Kas tõesti leidis kulgur Curiosity Marsil pudeli?
Kas tõesti leidis kulgur Curiosity Marsil pudeli? Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Märkasin seda objekti, kui vaatasin NASA blogis olevaid Curiosity fotosid. Selles ei ole mingit kahtlust, et tegemist on pudeliga, kuid mitte väga suure pudeliga. Kivid ei saa nii ümara kujuga olla, seega on tegemist objektiga, mis on valmistatud intelligentsete olendite poolt. See on otsene viide iidsele kultuurile,» teatas ameeriklane.

Marsi kulgur Curiosity
Marsi kulgur Curiosity Foto: Handout / AFP/Scanpix

NASA saatis Marsi kulgur Curiosity Punase  planeedi suunas teele 2011. aasta novembris ja see jõudis üheksa kuud hiljem sinna. Alates oma tööle hakkamisest 2012. aasta juulis on ta saatnud Maale sadu tuhandeid fotosid Marsist.

Marsi kulgur Curiosity foto, millel on väidetavalt pudel
Marsi kulgur Curiosity foto, millel on väidetavalt pudel Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Waringi teatel pärineb pudelifoto 14. septembrist.

Tuntud ufokütt on üritanud aastaid tõestada, et Marsil oli kunagi elu. Tema sõnul näitavad seda nii leitud objektid kui teadusuuringud, mille käigus on avastatud viiteid veele ja meie planeedi sarnasele kliimale.

«Meie leiame ja näeme vaid seda vähest, mis kunagisest elust ja tsivilisatsioonist alles on,» teatas ameeriklane.

Marss
Marss Foto: NASA NASA / REUTERS/Scanpix

Internetipettusi paljastava ufoofinterest.org taga olev Scott Brando arvab, et inimesed näevad Marsi fotodel seda, mida näha tahavad või on tegemist töödeldud fotodega.

«Kõik Marsi entusiastid kannatavad pareidoolia all. Nad näevad Marsil asju,  mida nad on meie planeedil näinud. Pareidoolia on tajupsühholoogiline fenomen, milles võõraid objekte tõlgendatakse tuttavate mustrite, seoste ja kujundite abil,» lausus skeptik.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles