Hämmastav viljakus: kellel kuus, kellel viis, kellel neli last - ministrite lastetuba võtab sõnatuks! (6)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps, Siim Kiisler, Jüri Ratas, Toomas Tõniste, Riina Sikkut ja Kaia Iva.
Mailis Reps, Siim Kiisler, Jüri Ratas, Toomas Tõniste, Riina Sikkut ja Kaia Iva. Foto: Dmitri Kotjuh, Urmas Luik, Eero Vabamägi, Marko Saarm, Tairo Lutter, Elmo Riig

Pärast rõõmustavat uudist, et peaminister Jüri Ratase perre sündis neljas laps, luges Elu24 kokku kõigi ministrite lapsed ja üllatus. Valitsuse lastega täidaks vaevata kooli ekskursioonibussi.

Valitsuses on 14 ministrit, kellel on kokku 39 last. Kui võtta valitsust ühe leibkonnana, siis saame keskmiseks laste arvuks 2,6, mis teeb Eesti keskmisele pika puuga ära. 

Näiteks kui arvestada ainult lastega peresid, siis oli Eesti keskmiseks 1,6 last. Kui aga võtame arvesse kõik Eesti leibkonnad, siis oli keskmiseks laste arvuks 0,4 (andmed 2017 seisuga). 

Lati seab muidugi kõrgele valitsusjuht Jüri Ratas ise, kelle perre sündis septembris neljas laps - poeg Holger. Karin ja Jüri Ratase peres kasvavad veel 12-aastane Mariell, 10-aastane Oliver Jüri ja 8-aastane Robin Roger.

Peaminister Jüri Ratas ja Karin Ratas.
Peaminister Jüri Ratas ja Karin Ratas. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Lasterikkaim valitsuserakond ongi Keskerakond 16 järeltulijaga (keskmine 3,2). Suurim panustaja pole siiski mitte peaminister, vaid haridus-ja teadusminister Mailis Repsi ja tema lätlasest kaasa Agris Repšsis. Neil on kuus last: 14-aastane poeg, 12-aastane tütar, 10-aastane poeg, 7- aastane poeg, 4-aastane poeg ja aastane tütar.

On tähelepanuväärne, et veel kahel Keskerakonna ministril on kolm last - need on riigihalduse minister Janek Mäggi ja maaeluminister Tarmo Tamm (kõik tema lapsed on juba täiskasvanud). 

Peaministri parteist on kõigest kahe titevarba kaugusel Isamaa, mille ministritel on kokku 14 last (keskmine 2,8). Siin teeme aplausi keskonnaminister Siim Kiislerile ja tema kaasale Merlyle. Nende peres kasvab viis last: 25-aastane poeg, 23-aastane poeg, 17-aastane poeg, 8-aastane poeg ja 13-aastane tütar.

Siim Valmar ja Merly Kiisler presidendi vastuvõtul.
Siim Valmar ja Merly Kiisler presidendi vastuvõtul. Foto: Erlend Staub / Erlend Staub/Scanpix Baltics

Isamaalastelgi on kaks ministrit, kel on kolm last: sotsiaalkaitseminister Kaia Iva ja rahandusminister Toomas Tõniste.

Kolmanda valitsuserakonna, sotside lastetoast leiame 9 järeltulijat (keskmiseks tubli 1,8). Kaks last on kultuuriminister Indrek Saarel, ettevõtlus ja infotehnoloogiaministril Rene Tammistil ning tervise- ja tööministril Riina Sikkutil.

Sotside kahjuks pole nende mees Hannes Hanso enam minister. Repsile väärikat konkurentsi pakkunud saarlasel on samuti kuus last, esimesest abielust kaks ja teisest neli.

Loo moraali laename seekord Edith Cowani ülikooli teadlase Bronwyn Harmani viis aastat kestnud uuringust. Sellest selgus, et kõige õnnelikumad olid vanemad, kelle peres kasvas vähemalt neli last. Pikemalt loe uuringust siit.

Suurperede vanemad võivad dr Harmani sõnul endale aeg-ajalt tunnistada, et nende kodus ja peres valitseb kaos, kuid see ei vähenda õnne ja rõõmu, mida pere neile valmistab. Kas valitsus elab siis parajalt suure, aga õnneliku kaose keskel?

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles