Selgeltnägija: Briti M6 kiirteel uitavad Rooma sõdurite vaimud võivad olla sagedaste liiklusõnnetuste põhjustajateks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma sõdurite kehastajad
Rooma sõdurite kehastajad Foto: akg / Bildarchiv Steffens / akg / Bildarchiv Steffens/Scanpix

Ühendkuningriigis Loode-Inglismaal Cheshire’is kulgeval M6 kiirtee ühel lõigul leiab aset keskmisest enam liiklusõnnetusi, kuid politsei ei ole seni osanud selgitada, miks see nii on.

53-aastase selgeltnägija Mike Brookeri arvates ajas seal varem elanud ja tegutsenud, kuid nüüdseks surnud isikud liikvele tee ümberehitus, mis läks maksma 250 miljonit naela ja mille käigus rajati mitu uut liiklussõlme, teatab express.co.uk.

M6 teatud lõigul on autojuhid näinud nii fantoomautosid, šoti traditsioonilisi rõivaid kandvaid kummituslikke hääletajaid kui Rooma leegionäre, kellest viimaseid eriti sageli. 

M6 kiirtee lõik Cheshire'is
M6 kiirtee lõik Cheshire'is Foto: Wikipedia.org
Cheshire Ühendkuningriigi kaardil (punasega)
Cheshire Ühendkuningriigi kaardil (punasega) Foto: Wikipedia.org

Brookeri andmetel on õnnetusterohke teelõigu lähedal Rooma sõdurite matmispaik ning see selgitab, miks seal vaime näha on ja palju liiklusõnnetusi tekib.

«Tegemist on kohaliku Bermuda kolmnurgaga. Seal on keskmisest enam liiklusõnnetusi, kuna juhid näevad teel kummalisi asju ja olendeid. Ohtliku teelõigu juures asus sajandeid tagasi Rooma fort, seal on ka suur Rooma sõdurite matmispaik. Tee lähedal toimus üle 200 aasta tagasi relvakokkupõrge šotlaste ja inglaste vahel, palju šotlasi kaotas elu,» sõnas selgeltnägija.  

Rooma sõduri kuju täisvarustuses
Rooma sõduri kuju täisvarustuses Foto: Wikipedia.org

Ta lisas, et juba enne kiirtee uuendamist ja ümberehitust oli üks lõikudest väga ohtlik, kus statistika järgi leidis aset keskmisest enam liiklusõnnetusi.

Väga ohtlikule teelõigule on pandud 70 turvakaamerat ja 250 elektroonilist liiklusmärki, mille abil loodetakse õnnetusi ennetada ja vähendada.

Brookeri andmetel ei ole seni õnnetuste arv vähenenud ja üheks põhjuseks on üleloomulikud jõud, kes tunnevad, et nende rahu segatakse. 

Selgeltnägija sõnul toimub suurem osa liiklusõnnetusi üsna sirgel teelõigul ja autojuhte võib ehmatada midagi ootamatut.

«Olen kindel, et seal on midagi üleloomulikku, sest ei politsei ega liiklusstatistikud ei oska selgitada sealset ebatavaliselt suurt arvu õnnetusi,» teatas Brooker.

Britannia oli osa Rooma impeeriumist 43 – 410 pKr. Roomlaste käes oli peaaegu terve Inglismaa ja Wales, lühikest aega ka Lõuna-Šotimaa.

M6 kiirtee kulgeb Inglismaalt Coventryst Rugbyst Šotimaale Gretnasse ja sealt edasi Glasgowsse.

M6 kiirtee Ühendkuningriigis (jämedama sinisega)
M6 kiirtee Ühendkuningriigis (jämedama sinisega) Foto: Wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles