Video: hulljulge taanlane ronis Austraalias pooletonnise krokodilli selga

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niels Jensen krokodilli seljas
Niels Jensen krokodilli seljas Foto: / Caters News Agency/ Scanpix

22-aastane Niels Jensen ronis Austraalias rahvusparki külastades krokodillile selga. Kuigi nooruk oleks hiiglaslikule kiskjale olnud vaid üks amps, õnnestus tal mõtlematust teost hoolimata eluga pääseda.

Niels Jensen külastas Austraalias Põhjaterritooriumil rahvusparki ning märkas 4,7 meetri pikkust krokodilli, kirjutas Storytrender.

Uljas nooruk otsustas ligi 650 kilogrammi kaaluvale kiskjale selga ronida, samal ajal kui tema sõbrad «vägitükki» filmisid. Kõigepealt meelitas Jensen krokodilli kukkurlooma vallabi korjusega ning kui kiskja sööma hakkas, ronis talle selga.

Taanist Vinderslevist pärit Jensen tunnistas, et mängis kiskja selga ronides eluga, kuid tema arvates oli saadud närvikõdi seda väärt.

«Isegi selline krokodill, kes on inimesega harjunud.. On hirmus tunne istuda kellegi sellise seljas, kes võib su tappa murdosa sekundi jooksul,» selgitas Jensen.

Ta lisas, et polnud enne Austraaliasse tulekut kunagi näinud soolases vees elavat krokodilli, kuid krokodillide fänn oli mees juba varem.

Jensen nentis, et kuna tema sotsiaalmeedia kontod kubisevad postitustest krokodillide ja elusloodusega, kutsuvad tema sõbrad teda «Taani krokodill Dundeeks».

Samuti lõpetas nooruk just enne Austraaliasse reisile tulekut eluslooduse halduse eriala, mistõttu on ta kiskjatega ka juba varasemalt kokku puutunud ning töötab nüüd ka ühes Austraalia rahvuspargis. 

«Ma armastan õues olla ning uusi liike näha. Kui sain võimaluse krokodillidega töötada, ma lihtsalt pidin minema,» lisas mees.

Austraalia turismi ja kultuuriosakonna eluslooduse toimingute tegevjuhi Tracey Duldigi sõnul peaksid turistid olema alati krokodillides suhtes ettevaatlikud.

«Selles videos näidatav tegusviis on ohtlik ja hooletu ning me ei toeta sellist käitumist krokodillidega,» lisas Duldig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles