Video: Peruus võistlevad Hitler ja Lenin linnapeakoha pärast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler 1940
Adolf Hitler 1940 Foto: imago stock&people / imago/sepp spiegl/Scanpix

Lõuna-Ameerikas Peruus Carhuazi provintsis Yungaris kandideerivad eesnimesid Hitler ja Lenin kandvad mehed linnapea kohale.

Hitler Alba Sanchezil ja Lenin Rodriguez Valverdel on ebatavalised eesnimed, kuid neil ei ole midagi ühist saksa natsijuhi Adolf Hitleri ega Venemaa Oktoobrirevolutsiooni esinime ja bolševike juhi Vladimir Leniniga, teatab reuters.com.

Vladimir Lenin 1918
Vladimir Lenin 1918 Foto: RIA Novosti / RIA Novosti/Scanpix

Hitler Alba Sanchezi sõnul ei teadnud ta vanemad talle eesnime andes midagi kurikuulsast natsijuhist ja tema julmustest, vaid neile jäi nimi Hitler kuskilt silma-kõrva ja see meeldis neile.

2011 – 2014 linnapeaks olnud Sanchezi valmisloosungiteks on: «Olen hea Hitler!», «Hitler on tagasi» ja «Toetage Hitlerit».

Hitleri vastaskandidaat Lenin Rodriguez Valverde on varasemast tundmatu, kuid ka temal on suur soov saada väikelinna linnapeaks.

Rodriguez Valverde üritas Alba Sanchezi kandidatuuri tühistada viidates, et see mees on teinud varasemal linnapeaks olemise perioodil mitmeid juhtimisvigu, kuid valimiskomitee lükkas ta avalduse tagasi.

Adolf Hitler umbes 1939
Adolf Hitler umbes 1939 Foto: akg-images / akg-images/Scanpix

Peruus Yungaris valitakse linnapea 7. oktoobril.

Peruus on komme, et vanemad annavad oma lastele kuulsate isikute nimesid, ka selliste ajalooliste tegelaste nimesid, kellega on seotud sõjad ja vägivald.

Möödunud aastal võeti Peruu noorte jalgpallikoondisse jalgpallur, kelle nimi on Osama Vinladen. Ta nimi viitab islamistliku terrorirühmituse al-Qaeda kunagisele juhile Osama bin Ladeni nimele.

Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: - / AFP/Scanpix

Enamik Peruu Yungari elanikest on ketšua indiaanlased, kes räägivad ketšua keele dialekte. Lapsed hakkavad alles koolis õppima hispaania keelt.

Ketšuad
Ketšuad Foto: Rodrigo Abd / AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles