Video: kahe mõrva eest eluaegse vangistuse saanud kanadalane mõisteti ka miljonärist isa mõrvas süüdi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dellen Millard (vasakul) ja Wayne Millard
Dellen Millard (vasakul) ja Wayne Millard Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Eile, 24. septembril langetas Kanada Ontario Toronto kõrgem kohus otsuse, et Dellen Millard mõrvas oma  miljonärist isa Wayne Millardi, et saada pärandus kiiresti kätte.

Politsei leidis 71-aastase ärimehe, MillardAir lennufirma omaniku Wayne Millardi 2012. aastal ta kodust surnuna, kuulihaav peas ja siis arvati, et ta tegi enesetapu, teatab bbc.co.uk.

Poeg Dellen Millard sõnas politseile, et isal oli depressioon ja ta tarbis palju alkoholi ning tema arvates võttis isa endalt ise elu.

Dellen Millard päris isa varanduse, kuid asi ei lõppenud sellega. Kuus kuud pärast oma isa surma, 2013. aasta mais läks Dellen Millard koos oma sõbra Mark Smichiga ostma uut autot. Autot müünud Tim Bosma läks meestega kaasa, tutvustades neile sõdu ajal masinat, kuid ta jäi kadunuks.

Mark Smich
Mark Smich Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Politsei asus Bosmat otsima, leides Millardi emale kuuluvalt maalt auto, mida oli hoolega puhastatud, kuid krimiekspertide uuring näitas, et selles oli olnud surnukeha ja verd. Veretesti kohaselt kuulus see veri Bosmale.

Politsei hakkas Bosma tapmises Dellen Millardit ja ta sõpra kahtlustama.

Politsei jõudis veel ühe kahtlase asjaoluni. Kolm kuud enne miljonär Wayne Millardi surma, juulis 2012 kadus Dellen Millardi kallim Laura Babcock.

Laura Babcock
Laura Babcock Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Uurimisel ilmnes, et Dellen Millard oli alates 2012. aasta algusest koos uue kallimaga, kellele ta lubas vana kallima jalust koristada.

Politsei otsis, kuid ei leidnud automüüja Tim Bosma ja endise kallima Laura Babcocki surnukeha.

Siiski illmnes, et Dellen Millard oli ostnud 2012. aasta alguses suure prügipõletamisahju ja politsei arvates põletas Millard oma ohvrid ära.

Kohus mõistis 2017 nii Dellen Millardi kui Mark Smichi  32-aastase automüüja Tim Bosma ja Millardi endise kallima, 23-aastase Laura Babcocki mõrvamises süüdi. Neile määrati eluaegne vangistus, kuid pärast 25 aastat saavad nad kohtule esitada palve tingimisi karistuseks.

Politsei asus uuesti uurima Wayne Millardi surma ja siis ilmnes, et tegemist ei olnud enesetapuga.

Prokurör sõnas 24. septembril tomunud kohtuistungil, et Dellen Millard tappis oma isa, et saada pärandus kätte ja hakata laia elu elama.

Dellen Millard sõnas varasemal ülekuulamisel, et isa surma ajal oli ta koos sõbra Mark Smichiga, kuid mehe mobiiltelefoni positsioneerimine  ja tehtud kõned näitasid, et ta oli isa elukohas.

Wayne Millardi surmapaigast võetud DNAd uuriti uuesti ja siis leiti, et osa sellest on Dellen Millardi oma.

Dellen Millard (vasakul) ja Wayne Millard
Dellen Millard (vasakul) ja Wayne Millard Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Paar aastat tagasi Tim Bosma ja Laura Babcocki mõrvamise eest eluaegse vangistuse saanud Dellen Millardit karistatakse ka isa mõrva eest, kuid veel ei ole teada, kas ta saab selle eest eluaegse vangistuse. 

Kohus ei karistanud Dellen Millardi sõpra Mark Smichi Wayne Millardi tapmise eest, kuna tema ei olnud sellega seotud.

Kanada meedia teatel kahetses 33-aastane Millard kohtus oma isa mõrvamist ja ta nuttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles