See ei ole libauudis: Tšehhi seenelise verest leiti uskumatu annus alkoholi (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seeneline metsas. Pilt on illustreeriv.
Seeneline metsas. Pilt on illustreeriv. Foto: Smirnov Vladimir / ITAR-TASS

Tšehhis, Krnovi haiglas mõõdeti pahkluu murdnud seenelise veres ülikõrge alkoholisisaldus - 8,83 promilli, vahendab Prague Morning. 

30-aastane meesterahvas saabus haiglasse pahkluumurruga. Mehe kirjelduste kohaselt leidis õnnetus aset metsas, kui ta seenelkäigult tagasi tulles oksa taha koperdas ja kukkus.

«Patsient lootis, et see ei ole midagi tõsist ning et tal on võimalik mõne päeva pärast tööle minna. Röntgen aga näitas, et tal oli hüppeliigese piirkonnas keeruline luumurd, mida tuli opereerida,» sõnas Krnovi haigla kirurg Jiří Stošek.

Enne operatsiooni uurisid arstid, kas seeneline on ka alkoholi tarbinud. Mehele tehti vereproovid, mis tuvastasid, et ta veres oli lausa 8,83 promilli alkoholi. Operatsiooni asemel toimetati ta intensiivravisse.

Kaheksa tundi pärast esimest vereproovi, võeti veel teinegi proov. Selleks ajaks oli tema veres alles veel viis promilli alkoholi. 

Väidetavalt oli ta eelmisel õhtul sõpradega trimpamas käinud. Järgmisel hommikul, enne kui ta metsa seenele läks, jõi ta veel kaks õlut - hommikusöögi asemel. Seejärel jõi ta koos esimese toiduga veel ühe õlle ja saabus alles seejärel haiglasse,» sõnas intensiivravi osakonna juhataja.

Mehel võttis kaineks saamine aega 24 tundi. Seejärel tehti talle operatsioon ning ta pidi mõneks päevaks haiglasse jääma. 

Seeneline ise meediaga suhelda ei soovi. Tal pole küll ajakirjanike vastu midagi, aga ta kardab häbisse jääda. Eriti pidavat ta kartma oma 95-aastase vanaema reaktsiooni. 

Ametlikult peetakse surmavaks seda, kui veres on üle 4,5 promilli alkoholi. Krnovi haigla esindaja sõnul on maailmarekord 54-aastase Polak Andrzeji käes, kelle verest leiti 12,3 promilli alkoholi pärast seda, kui ta oma sõpradega pidutses.

Naistest hoiab rekordit prantslanna, kes tegi Nantesi linnas autoavarii ning tema verest leiti 11 promilli alkoholi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles