Galerii: FIFA parima mängija auhinnatseremoonial oli näha ka kauneid naisi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) valis selle aasta parimaks mängijaks Horvaatia koondise ja Madridi Reali poolkaitsja Luka Modrići, kes saabus sündmusele koos oma naise Vanja Bosnicu ning laste, Ema ja Ivanoga.

Aasta parima mängija tiitlile kandideerisid lisaks horvaat Modrićile ka portugallane Cristiano Ronaldo ja egiptlane Mohamed Salah, kuid argentiinlane Lionel Messi nominatsiooni ei saanud, teatab Daily Mail.

Egiptuse jalgpallistaar Mohamed Salah
Egiptuse jalgpallistaar Mohamed Salah Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

Õhtut juhtisid inglise näitleja Idris Elba ja prantsuse ajakirjanik Anne-Laure Bonnet, auhinnad andis üle FIFA president Gianni Infantino.

Näitleja Idris Elba õnnitlemas FIFA aasta jalgpalluri auhinna saanud horvaati Luka Modrićit
Näitleja Idris Elba õnnitlemas FIFA aasta jalgpalluri auhinna saanud horvaati Luka Modrićit Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

Parimaks naisjalgpalluriks tunnistati Brasiilia naiste jalgpallikoondise ja USA Orlando Pride naiskonna ründaja Marta Vieira da Silva, keda jalgpallimaalilmas tuntakse lihtsalt Martana.

FIFA parima naisjalgpalluri auhinna saanud Brasiilia esindaja Marta
FIFA parima naisjalgpalluri auhinna saanud Brasiilia esindaja Marta Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

Parima treeneri auhind läks Prantsuse koondise peatreenerile  Didier Deschamps’ile.

FIFA parima meesjalgpalluri auhinna sai horvaat Luka Modrić, parimaks treeneriks tunnistati Prantsuse koondise peatreener Didier Deschamps ja parimaks naisjalgpalluriks brasiillanna Marta
FIFA parima meesjalgpalluri auhinna sai horvaat Luka Modrić, parimaks treeneriks tunnistati Prantsuse koondise peatreener Didier Deschamps ja parimaks naisjalgpalluriks brasiillanna Marta Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

Jalgpalli auhinnasündmus leidis aset Ühendkuningeriigis Londonis Royal Festival Hallis, kus oli kohal palju praeguseid ja endisi tuntud jalgpallureid.  Kui näitlejad säravad punasel vaibal, siis jalgpallistaarid poseerisid rohelisel vaibal, mis oli viide jalgpallimurule.

Tseremoonial oli külalisena ka itaallane Pierluigi Collina, kes töötas professionaalse jalgpallikohtunikuna 18 aastat ja kes võitis kuuel korral FIFA aasta kohtuniku auhinna.

Endine tuntud jalgpallikohtunik Pierluigi Collina
Endine tuntud jalgpallikohtunik Pierluigi Collina Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

Praegustest jalgpallistaaridest oli teiste seas kohal näiteks Hispaania koondise ja Madridi Reali kaitsja Sergio Ramos, kes oli seal koos abikaasa Pilar Rubioga ning Prantsuse koondise ja Madridi Reali poolkaitsja Raphaël Varane koos oma naise Camille Tytgatiga.

Samuti oli modellist kaasa Joana Sanziga kohal Brasiilia koondise ja Pariisi Saint- Germaini jalgpalliklubi paremkaitsja Daniel Alves da Silva.

Brasiilia koondislane Dani Alves koos oma naise Joana Sanziga
Brasiilia koondislane Dani Alves koos oma naise Joana Sanziga Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

Veel oli sel sündmusel näha Belgia jalgpallikoondise ja Inglise klubi Chelsea ründajat Eden Hazardit, Brasiilia koondise endist ründajat Ronaldo de Assis Moreirat, keda rahvusvaheliselt tuntakse Ronaldinhona ning Prantsuse jalgpallikoondise ja Pariisi Saint-Germaini ründajat Kylian Mbappéd, kes oli tseremoonial koos oma isa Wilfried  Mbappéga.

Brasiilia koondise endine mängija Ronaldinho
Brasiilia koondise endine mängija Ronaldinho Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

Lisaks Luka Modrićile oli koos perega, naise Clarisse Alvesi ning laste Enzo ja Liamiga kohal Brasiilia koondise vasakkaitsja Marcelo Vieira da Silva Júnior.

Brasiilia koondise vasakkaitsja Marcelo Vieira da Silva Júnior koos oma naise Clarisse Alvezi ning poegade Enzo (vasakul)ja Liamiga
Brasiilia koondise vasakkaitsja Marcelo Vieira da Silva Júnior koos oma naise Clarisse Alvezi ning poegade Enzo (vasakul)ja Liamiga Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

FIFA aasta jalgpallur oli rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA  aunimetus, mida jagati aastatel 1991–2009 maailma parimale meesjalgpallurile ja aastatel 2001–2015 parimale naisjalgpallurile.

Meeste seas olid kõige edukamad brasiillane Ronaldo ja prantslane Zinédine Zidane, kes mõlemad said tiitli kolmel korral. Naiste seas võitis brasiillanna Marta viis ja sakslanna Birgit Prinz kolm tiitlit.

2010. aastal ühendati FIFA aasta jalgpalluri ja Euroopa aasta jalgpalluri tiitlid ning edaspidi sai maailma parim meesjalgpallur auhinna FIFA Ballon d'Or.

Alates 2016. aastast, mil aunimetused taas lahutati, saab parim meesjalgpallur tiitli FIFA parim meesmängija ja parim naisjalgpallur FIFA parim naismängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles