Pildid ja video: millist luksust peidab endas maailma kõige kallim eramaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

India läänerannikul Mumbais asub maailma kõrgeim ja kallim eramaja, milles elab India kõige rikkam mees Mukesh Ambani oma naise Nita ja kolme lapsega.

27 korrusega tornmaja valmis 2010. aastal, olles siis maailmas esimene rohkem kui miljard dollarit maksnud eramaja, teatab AFP.

Mukesh Ambani maja Mumbais
Mukesh Ambani maja Mumbais Foto: Danish Siddiqui / REUTERS

Majas, mille suurus on 37 000 ruutmeetrit ja mis kannab Atlandi ookeani müütilise saare järgi nime Antilia, elab vaid viis inimest. Nende teenijaskond ulatub 600 inimeseni ja teenijad ei ela selles luksushoones.

India meedia teatel on hoone katusel helikopteriplats ja üks mitmest basseinist. Maja juurde kuulub garaaž 160 autole, seal on ka 50-kohaline kino ja spa. 

Mukesh Ambani maja sisevaade
Mukesh Ambani maja sisevaade Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ärimees on mitmes intervjuus öelnud, et ta vaatab oma kodukinos vähemalt kolmel korral nädalas Bollywoodi filme, kuna ta vajab reaalsusest põgenemist, et aju puhkaks.

Mukesh Ambani
Mukesh Ambani Foto: AMIT DAVE / REUTERS

Hoone erinevad korrused on sisustatud erinevalt, seal on nii tänapäevast minimalismi kui rokokoolikku küllust. Osa mööblist on ülekullatud.

Mukesh Ambani maja sisevaade
Mukesh Ambani maja sisevaade Foto: Kuvatõmmis/Youtube

61-aastane Ambani on energiafirma Reliance Industries tegevjuht ja suurim osanik, kelle vara suurus on nüüdseks veelgi kasvanud.

India kõmumeedia andmetel saaks suurärimees Ambani ehitada veel paar sellist kõrghoonet.

Reliance Industries asutas Ambani isa Dhirubhai Ambani 1966. aastal, see oli alguses väike tekstiilifirma.

Pärast isa surma 2002. aastal laiendas Mukesh Ambani tegevusala, hakates esmalt tegelema mobiilsidevõrkudega. Reliance Industries tütarfirmal Jio mobiilioperaatorfirmal on suur 4G võrk ja neil on 160 miljonit klienti. Jio müüb ka võrdlemisi odavaid nutitelefone, mis töötavad vaid nende võrgus.

Majandusväljaande Forbes teatel on Mukesh Ambani India kõige rikkam inimene, ta vara suurus on umbes 40,7 miljardit eurot.

Mukesh Ambani ja  ta naine Nita Ambani
Mukesh Ambani ja  ta naine Nita Ambani Foto: STRDEL / AFP

Selles Mumbai kõrghoones on 27 korrust, mis on väga kõrged, hoone on tegelikult 60 korrusega.

Antilia-maja valmis kaheksa aastat tagasi, nüüdseks on selle hind kerkinud mitme miljardi dollarini.

Indias on üsna palju neid, kellele Ambani pere jõukuse demonstreerimine ei meeldi, kuna riigis on palju vaeseid ja näljas olijaid.

Mukesh Ambani maja sisevaade
Mukesh Ambani maja sisevaade Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Mukesh Ambani maja sisevaade. Piltil ärimehe naine Nita
Mukesh Ambani maja sisevaade. Piltil ärimehe naine Nita Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles