Eesti saavutas 50+ reisijate indeksis kõrge koha

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Viimastel aastatel on oluliselt kasvama hakanud üle 50-aastaste reisijate arv, mistõttu selgitati hiljutises uuringus välja, millised sihtkohad võiks selle vanusegrupi reisijate jaoks kõige paremad olla. 

Maailma reisiportaalid kipuvad tihtipeale keskenduma sihtkohtadele, mis on meelepärased peamiselt noortele ja lastega peredele. Üle 50-aastased, kes on ülioluline reisisihtgrupp, kipuvad nendest nimekirjadest aga tihtipeale välja jääma. Seetõttu pani Pettitts Travel kokku Hõbeaastate reisiindeksi, mis üritab nüüd seda viga parandada.

Indeksi kokkupanekul keskenduti mitmele faktorile, mida üle 50-aastased on märkinud reisimise juures oluliseks. Siia kuulusid erilised kogemused, mida sooviti elu jooksul proovida, looduskaunite ja ajalooliste paikade rohkus, ligipääsetavus ning turvalisus. Seejärel valis Pettitts Travel 104 riigi hulgast välja just need sihtkohad, mis neid väärtusi pakuvad. 

Foto: Kuvatõmmis pettitts.co.uk lehelt

Esikohale tuli nimekirjas Jaapan, kuna seal on segunenud modernsus vanade traditsioonidega. Jaapanist leiab nii tõeliselt futuristlikud linnad kui ka iidsed templid, paleed ja muuseumid ning loomulikult kauni looduse.

Jaapan sai kõrgeid punkte nii eriliste kogemuste, ajalooliste paikade kui ka turvalisuse ja ligipääsetavuse kategooriates. Jaapan pakub tervelt 52 erilist kogemust, mida elu jooksul soovitakse proovida ning 55 ajaloolist mälestist. Jaapanis asub Fuji mägi, mis on üks kõige käidavamaid mägesid maailmas (üle miljoni inimese ronib igal suvel mäe tippu osana palverännust, mis kulmineerub tipus päikesetõusu vaatamisega).

Võrreldes teiste võrreldavate riikidega oli Jaapanis ka hämmastavalt madal kuritegevuse tase. Kui jaapanlastelt uuriti, kui tõsiseks nad peavad kuritegevust oma riigis, arvas ainult 12,8 protsenti vastanutest, et see on üldse probleem.

 10 parimat sihtkohta üle 50-aastastele reisijatele:

1. Jaapan

2. Saksamaa

3. Itaalia

4.-7. Šveits

4.-7. Horvaatia

4.-7. Hispaania

4.-7. Hiina

8.-10. Portugal

8.-10. Kanada

8.-10. Prantsusmaa

Kuigi Eesti esikümnesse ei jõudnud, jagame 16. – 24. kohta nimekirjas riikidega nagu Holland, Soome, Rootsi, Malta, Venemaa, Bulgaaria, Tai ja Austraalia, mis on arvestatud uuringus osalenud riikide arvu väga tubli tulemus.

Rohkem infot uuringu kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles