MEENUTUS MINEVIKUS Ema sai kuus aastat hiljem surnuks peetud tütre tagasi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luz Cuevas ja Delimar Vera
Luz Cuevas ja Delimar Vera Foto: SBS

Ema taasleidis oma kuus aastat varem kaotatud tütre ühel sünnipäeval, kui ta tundis ära tema põskedes olevad lohud. Naine arvas, et tütar suri majapõlengus.

2003. aastal külastas Luz Cuevas sünnipäevapidu ja märkas üht last, kes tundus väga tema kuus aastat varem kaotatud lapse moodi. Luz kasutas telerist nähtud trikki, et püüda kindlaks teha, kas laps on ikka tema. Naine võttis tüdruku juuksekarvad ja saatis need DNA-testiks eksperdile, vahendas The Sun.

Luz oli nii kindel, et noor tüdruk on tema kadunud tütar Delimar Vera, et ta kutsus tüdruku enda juurde ettekäändega, et tal on näts juustes. Tegelikult tahtis ta vaid tema juukseid, et Luz saaks kontrollida lapse DNA-d.

Ema ei uskunud kunagi, et tema kümme päeva vana tüdruk hukkus 1997. aastal Philadelphias toimunud tulekahjus. Lapseke magas teisel korrusel asuvas toas, kui maja põlema läks. Aga häll oli tühi, kui Luz lapse juurde jõudis. Ema sai näkku põletused ja põgenes majast, kui see suitsuga täitus. Ta karjus tuletõrjujatele, kes maja kustutama tulid, et tema laps on röövitud.

Luz Cuevas sõnas, et mitmed asjad olid tema jaoks selle loo juures kahtlased.

«Ma läksin tema tuppa ja vaatasin hälli ning nägin, et teda ei ole seal,» sõnas Luz. Ema lisas, et aken oli paokil, mis oli kummaline, kuna väljas oli külm talveilm.

Kuid tema hirmu loeti vaid närvideks. Politsei ütles, et lapse surnukeha põles täielikult tules.

Ema ja tütar on end taasleidnud
Ema ja tütar on end taasleidnud Foto: Zimbio

Kuus aastat hiljem viibis Luz sünnipäevapeol, kus ta nägi tumedepäist tüdrukut nimega Aaliyah Hernandez. Luzile jäid silma tüdruku omapärased põselohud.

DNA-testiks saadetud juuksed tõestasid, et tema emainstinkt oli õige ja tema ongi selle lapse ema. Aga Luz pidi ka ametlikult tõestama, et tüdruk on tema, ja pöördus selleks kohaliku poliitiku Angel Cruzi poole.

Naine, kes väitis end olevat Delimar Vera ema, oli läbi abielu Luzi nõbu, Carolyn Correa.

Osariigi esindaja kuulas tema lugu poolteist tundi, aga tundis juba siis, et Luz räägib õiget juttu. Ta kutsus politsei ja Correa saadeti ka ise DNA-testi tegema, et näidata, et tal pole lapsega mingit seost. Pärast DNA-testi kinnitust, võeti laps Correalt ära ja naine arreteeriti.

Nagu hiljem selgus, siis oli Correa see, kes oli Delimar Vera röövinud, ja pani majale tule otsa, et oma jälgi varjata. Selle järel võttis naine lapse ja põgenes New Jerseysse, kus kasvatas teda nagu oma last.

Delimar Vera. 2017
Delimar Vera. 2017 Foto: Facebook

Delimar röökis ja karjus, kui ta esmakordselt Correa juurest ära võeti ja kasuperesse anti. Aga kui laps esimest korda oma pärisema kohtas, siis olevat ta end laua alla peitnud ja naise saabudes "üllatus!" hõiganud.

Kui Luz Cuevas temalt küsis «kas sa tead, kes ma olen?», vastas tüdruk: «Sa oled mu ema.»

Correale esitati süüdistus inimröövis, süütamises, kallaletungis, lapse asukoha varjamises ning lapse hooldusõigusega eksitamises. Talle määrati üheksa kuni 30 aasta pikkune vanglakaristus.

Delimar ütles, et ta on õnnelik, et saab koos Luziga oma päris kodus olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles