Video: advokaat päästis kiirust ületanud eksjalgpallur David Beckhami trahvist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham
David Beckham Foto: GLYN KIRK / AFP/Scanpix

Kunagine Inglise jalgpallikoondise kapten David Beckham ületas oma kalli masinaga jaanuaris kiirust, sõites paigas, kus oli lubatud kiirus 64 kilomeetrit tunnis, 94 kilomeetrise tunnikiirusega.

43-aastane eksjalgpallur sõnas pärast juhtumit, et ta ei teinud midagi valesti ja seega ei ole kellegi õigust teda karistada, kuid hiljem võttis kiiruseületamise omaks, teatab Daily Mail.

David Beckham
David Beckham Foto: Martin Bureau / AFP/Scanpix

Beckhami advokaat Nick Freeman sõnas 27. septembril Wimbledoni kohtus, et kuna ta kliendi kohta esitati kaebus liiga hilja, siis ei ole midagi, mille põhjal teda karistada ega talle trahvi määrata. Beckham ise kohtus kohal ei olnud, vaid on Prantsusmaal Pariisis, kus ta naine Victoria Beckham osaleb Pariisi moenädalal.

David Beckham ja ta naine Victoria Beckham
David Beckham ja ta naine Victoria Beckham Foto: Claude Paris / AP/Scanpix

Beckham teatas sotsiaalmeedia vahendusel, et ta on oma advokaadi ja kohtu otsusega rahul.

Kohus langetas otsuse, et Beckhamit ei karistata, kuid see ärritas Londoni liiklusohutuse tagamisega tegelevaid ametkondi ja isikuid.

«Paljudele eeskujuks oleva Beckhami suhtumine ja käitumine on väga solvav. Ta ületas kiirust, kuid mingite bürokraatlike vigade tõttu ei saa ta karistada. Ta peaks oma teo eest vastutama. Beckham peaks olema õnnelik, et tema kiiruseületamise tõttu liiklusõnnetust ei tekkinud ja keegi ei hukkunud,» sõnas liiklusametnik Joshua Harris.

Teine ametnik Nick Lloyd lisas, et kiiruspiirangud on seatud põhjusega, et keegi enda ja teiste elu ohtu ei seaks, kuid Beckham ikkagi seadis.

Enne Pariisi sõitmist jäi Beckham Londonis liiklusummikusse, ta postitas sellest foto sotsiaalmeediasse, kus teda ta kahepalgelisuse pärast kritiseeriti.

David Beckhami selfi, kui ta oli Londonis liiklusummikus
David Beckhami selfi, kui ta oli Londonis liiklusummikus Foto: Twitter.com

Beckham pani selfi, millel on teda näha ta kallis autos ja juures irooniline tekst: «Londoni liiklus». Pildile oli lisatud animaseen, kelle juures on sõna «angry» (vihane) ja kellel tuleb kõrvadest auru.

Briti meedia teatel on advokaat Nick Freeman tuntud kui kuulsuste advokaat, kes leiab üles peaaegu kõik seaduslüngad, mille abil oma kliente kaitsta. Ta leidis ka David Beckhami puhul need «augud», aidates endisel staarjalgpalluril karistusest pääseda.

Advokaat Nick Freeman
Advokaat Nick Freeman Foto: Kirsty O'Connor / PA Wire/PA Images/Scanpix

Kohtudokumentide kohaselt ületas Beckham kiirust selle aasta 23. jaanuaril, kui sõitis Bentleyga kell 17.37 kohaliku aja järgi A 40 tee lõigul, kus lubatud kiirus on 40 miili tunnis (64 kilomeetrit tunnis), kuid tema sõitis kiiruskaamera järgi 59 miili tunnis (94 kilomeetrit tunnis).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles