Tunnistused on käes: Ojulandi ja tema naabrimehe kähmluse uurimine on lõpusirgel (3)

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poliitik Kristiina Ojulandil puhkes juunis naabrimehega koerte pärast nii kole tüli, et viimane läks naisele lausa kättpidi kallale. Ihasalu vahejuhtumi osas alustati kriminaalmenetlust, ent kui kaugele on uurimine tänaseks jõudnud? 

Kui veel kriminaalmenetluse alguses augustis polnud politsei kumbagi osapoolt üle kuulanud, siis septembri lõpuks on kriminaalasja kohtueelne menetlus lõpusirgel.

«Konflikti osapooled on oma ütlused politseis andnud,» kinnitas prokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina. «Olemasolevatel andmetel tekkis tüli naise koerte pärast.»

Samuti kinnitas Kostina, et kriminaalasja materjalid jõudsid prokuratuuri. «Prokurör hindab kogutud tõendeid ning seejärel otsustab, kas esineb alus süüdistuse esitamiseks või mitte. Usume, et oktoobri lõpuks on selles kriminaalasjas lõplik menetlusotsus tehtud.»

Kristiina Ojulandi vigastatud käsi.
Kristiina Ojulandi vigastatud käsi. Foto: Kristiina Ojuland

Naabrite vahel puhkes Ihasalus juunis tüli, kui Ojulandi kaks väikest koera ründasid naabri last, kes sõitis jalgrattaga. «Mu naabrite lapsuke ei oska maal elada. Ta ei tea, et siin pisikesed koerad ongi lahti,» õigustas Ojuland toona.

Vahejuhtumi avalikustas ta ise oma oma Facebooki telekanalis OKTV. Ojuland kirjeldas, kuidas naaber ta kätt väänas, kuid poliitik märkis, et andis ka korralikult vastu. «Ma ei ole ju lihtsalt niisama tüdruk, ma lihtsalt tõmbasin talle T-särgile augu sisse,» kirjeldas Ojuland.

Poliitik läks juba samal õhtul ka EMOsse, kus lasi oma vigastuse fikseerida. 

Kristiina Ojulandi kommentaar.
Kristiina Ojulandi kommentaar. Foto: Kristiina Ojuland / Facebook
Kristiina Ojulandi kommentaar.
Kristiina Ojulandi kommentaar. Foto: Kristiina Ojuland / Facebook

Ent vahejuhtumi osas hakkasid sõna võtma ka teised. Neeme küla elanik Karin rääkis, kuidas Ojulandi koertega on juba aastaid probleeme olnud. «Möödujate riideid on puruks puretud, mille peale Ojuland lasi kiirelt aia alumise ääre kinni ehitada, et koerad välja ei saaks. Ilmselt kuidagi ikkagi saavad,» kirjeldas ta.

Ilmnes, et paljud külaelanikud on veendunud, et nende armsate olevuste näol on tegu psüühiliselt haigete koertega. Selline kirjeldus Ojulandile aga mokka mööda ei olnud.

«Kuulge, kõik teavad tõsiasja, et koerad hauguvad rataste ja mootorrataste peale. Kui ei oska maal elada, siis elage linnas!!!!» kaitses naine jätkuvalt oma lemmikuid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristiina Ojuland (@ojuland) on

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles