«Troonide mängu» kadunud tegelane tuleb viimasel hooajal tagasi (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader «Troonide mängu» seitsmendast hooajast. Pildil Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ja Jon Snow (Kit Harington)
Kaader «Troonide mängu» seitsmendast hooajast. Pildil Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ja Jon Snow (Kit Harington) Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Menusarja «Troonide mäng» kadunud tegelane, kes oli Starkide truu sõber, tuleb viimasel hooajal tagasi.

Seriaali erieffektide juht Joe Bauer kinnitas, et valge ürghunt Ghost, kes oli Jon Snow truu kaaslane, on kaheksandal hooajal üks põhitegelasi, teatab news.com.au.

Ürghunt Ghost
Ürghunt Ghost Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Ta on taas vaatajate ees ja teda näeb viimasel hooajal piisavalt, sest tal on üsna suur roll. Lisaks teeb ta ühteteist põnevat,» lausus Bauer.

Eriefektide juhi sõnul tegid nad ka seitsmendal hooajal  Ghostiga stseeni, kuid see jäeti välja.

Jon Snow, keda kehastab Kit Harington
Jon Snow, keda kehastab Kit Harington Foto: HBO / Shooting Star/Sipa USA/Scanpix

Jon Snow, keda kehastab Kit Harington, sõnas hundile, et ta hoolitseks Sansa eest, kui tema Winterfellist eemal on.

«Troonide mängu» tegija sõnul ei ole paaril viimasel hooajal hunte näha olnud, kuna nendega töötamine on keeruline. Kolmest Starkide algsest hundist on elus kaks, Nymeria ja Ghost.

Jon Snow ( Kit Harington) ja ürghunt Ghost
Jon Snow ( Kit Harington) ja ürghunt Ghost Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Pidime näitama, et tegemist on ürghundiga, mitte tänapäevase hundiga. Meie näitlejateks on tänapäevahundid, kes on küll taltsad, kuid siiski ei allu alati käskudele, nende käitumine võib olla ettearvamatu,» nentis Bauer.

«Troonide mängu» viimase hooaja sisu on suudetud hoida saladuses, samas annavad tegijad ja näitlejad vaatajate huvi ülalhoidmiseks väikeseid vihjeid nii videolõikudena kui paari lausena mõnes intervjuus.

Kaader seriaalist «Troonide mäng». Pildil Kit Harington ja Emilia Clarke
Kaader seriaalist «Troonide mäng». Pildil Kit Harington ja Emilia Clarke Foto: Macall B. Polay / AP/Scanpix

31-aastane Kit Harington sõnas septembris, et viimane hooaeg on eriline ja lõpp ei pruugi kõikidele selle sarja fännidele meeldida. Sellele on viidanud ka Daenerys Targaryeni kehastav 31-aastane Emilia Clarke.

«Seriaali, mis on olnud väga populaarne, on raske lõpetada. Kindlasti on neid, kellele viimane hooaeg tekitab küsimusi ja lõpp jääb mõistatuseks. Me ei saa igaühe meelejärele olla,» sõnas Jon Snow kehastaja.

Nikolaj Coster-Waldau Jaime Lannisteri rollis
Nikolaj Coster-Waldau Jaime Lannisteri rollis Foto: Macall B. Polay/AP/Scanpix

Haringtoni kaasstaar, 48-aastane Nikolaj Coster-Waldau, kes mängib Jaime Lannisteri, teatas suvel, et viimane hooaeg on nagu pusle kokkupanemine, kõik lahtised tükid leiavad oma õige koha.

«Lugesin viimase hooaja käsikirja, osa sellest on selge, lihtne ja arusaadav. Osa aga üllatav ja šokeeriv,» oli näitleja napisõnaline.

«Troonide mängu» kaheksandat hooaega hakati tegema 23. oktoobril 2017 ja see lõpetati juulis 2018. Viimane hooaeg peaks jõudma vaatajateni 2019. aasta kevadel.  

Kaader seriaalist «Troonide mäng». Vasakult alates: Michiel Huisman, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nathalie Emmanuel ja Iain Glen
Kaader seriaalist «Troonide mäng». Vasakult alates: Michiel Huisman, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nathalie Emmanuel ja Iain Glen Foto: Nick Wall / AP/Scanpix

«Troonide mäng» (inglise keeles «Game of Thrones») on kaabelkanali HBO telesari, mis põhineb  telesari põhineb kirjanik George R. R. Martini romaanisarjal «Jää ja tule laul». Sarja pealkiri pärineb romaanisarja esimese raamatu pealkirjast «Troonide mäng».

Sarja esimene osa oli HBO kanalil eetris 21. aprillil 2011. Praeguseks on tehtud seitse hooaega ja 67 osa.

Kaader seriaalist «Troonide mäng». Pildil Peter Dinklage Tyrion Lannisteri ja Sophie Turner Sansa Starkina
Kaader seriaalist «Troonide mäng». Pildil Peter Dinklage Tyrion Lannisteri ja Sophie Turner Sansa Starkina Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles