Põhjus, miks prints Charles on fotodel alati pikem kui printsess Diana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles ja printsess Diana 29. juulil 1981 tehtud fotol vahetult enne oma laulatust
Prints Charles ja printsess Diana 29. juulil 1981 tehtud fotol vahetult enne oma laulatust Foto: HO / REUTERS/Scanpix

Prints Charlesist ja printsess Dianast on tuhandeid pilte, millest enamikul on Charlesi näha Dianast pikemana, kuigi nad mõlemad olid ühepikkused, 178-sentimeetrised.

Briti kuningakoja allika teatel panid fotograafid prints Charlesi alati nii, et ta oma naisest pikem paistaks ja on põhjus, miks nad nii tegid, teatab thesun.co.uk.

Prints Charles ja printsess Diana 1982 Šotimaal Balmoralis
Prints Charles ja printsess Diana 1982 Šotimaal Balmoralis Foto: PA / PA Archive/Press Association Images/Scanpix

«Ühendkuningriigi kõrgklassis ollakse seni arvamusel, et kuna mees on perekonna pea, siis peab ta oma naisest pikem olema. Kui mees ja naine on ühepikkused, siis tuleb kasutada nippe, et mees paistaks pikemana. Just nii pandi ka Charles ja Diana poseerima,» selgitas asjatundja.

Allikas lisas, et näiteks prints Charlesi ja Diana Spenceri kihlusfoto tehti väljas, et Charles saaks seista trepil naise taga ja näha nii pikem välja.

Prints Charlesi ja Diana Spenceri kihlusfoto 1981
Prints Charlesi ja Diana Spenceri kihlusfoto 1981 Foto: PA / PA Wire/PA Images/Scanpix

Veel on mitmeid fotosid, kus Charles ja Diana on enne nende abiellumist ja vahetult pärast pulma koos ning Diana üritab näida Charlesi kõrval väiksema ja lühemana.

Prints Charles ja Diana Spencer märtsis 1981
Prints Charles ja Diana Spencer märtsis 1981 Foto: PA / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Sotsiaalmeedias on paljud kommenteerinud, et Briti kuninglik pere elas 20. sajandi lõpul tegelikult 19. sajandis, kuna rõhutati meeste tähtsust, kuid nüüdisajal nimetatakse seda seksismiks.

«Prints Charlesi näidati alati ta naisest pikemana. See kehtis ka siis, kui nad istusid. Printsess Diana ei kandnud sündmustel, kus ta oli koos mehega, mitte kunagi kõrge kontsaga kingi, vaid tal olid jalas baleriinad. Põhjus oli juurdunud arusaamas, et mees peab alati olema pikem kui naine ja seda reeglit ei tohtinud rikkuda, sest siis oleks vist küsitud, et kes on tegelikult perepea,» selgitas sotsiaalteadlane Lisa Wade.

Printsess Diana, prints Harry, prints William ja prints Charles 1995
Printsess Diana, prints Harry, prints William ja prints Charles 1995 Foto: JOHNNY EGGITT / AFP/Scanpix

Ta lisas, et loodus annab pikkuse ja me ise valime partneri, seega ei saa alati alluda ühiskonna reeglitele, kuid teatud avaliku elu tegelased peavad siiski alluma hoolimata sellest kui pikad on nad ise ja nende partner.

«Mõnikord minnakse pikkusillusiooni säilitamisega väga kaugele. Tegelikult on fotograafide abil võimalik pikkusega manipuleerida. See kehtib ka prints Charlesi ja printsess Diana kohta, » teatas asjatundja.  

Prints Charles, printsess Diana ja nende esimene poeg prints William 1982
Prints Charles, printsess Diana ja nende esimene poeg prints William 1982 Foto: PA / PA Archive/Press Association Images/Scanpix

Mõned väljaanded töötlesid fotosid prints Charlesist ja printsess Dianast, et viimane oma mehest väiksem näiks.

Üsna palju on fotosid, millel printsess Diana on end põlvedes allapoole lasknud ja pea mehe rinnale või õlale pannud, et temast lühem paista.

Prints Charles ja printsess Diana 29. juulil 1981 tehtud fotol vahetult enne oma laulatust
Prints Charles ja printsess Diana 29. juulil 1981 tehtud fotol vahetult enne oma laulatust Foto: HO / REUTERS/Scanpix

Printsess Diana endine erasekretär Jenni Rivett paljastas, et pärast lahkuminemist prints Charlesist oli Diana õnnelik, et saab taas kõrge kontsaga kingi kanda, sest ta ei pea enam lühemana paistma.

Printsess Diana kõrgetel kontsadel
Printsess Diana kõrgetel kontsadel Foto: JACQUES DEMARTHON / AFP/Scanpix

«Diana pani kontsad alla ja järsku nägi ta märgatavalt pikem välja. Ta oli õnnelik, et sai elegantseid kõrgekontsalisi kingi kanda ega pidanud end lühemaks «väänama»,» teatas endine sekretär.

Prints Charles ja printsess Diana olid abielus 1981 – 1996. Neil on kaks poega, 1982 sündinud prints William ja 1984 sündinud prints Harry.

Printsess Diana sattus 31. augustil 1997 Prantsusmaal Pariisis autoõnnetusse ja suri hiljem Pariisi haiglas operatsiooni ajal.

Printsess Diana
Printsess Diana Foto: GERRY PENNY / AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles