Kõrges eas Paul McCartney ei mäleta enam biitlite laulude sõnu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul McCartney
Paul McCartney Foto: Reuters

Paul McCartney on koos teiste biitlitega loonud ja salvestanud mitmed muusikamaailma suured hitid. Kuid nüüd, 76-aastasena, paistab, et McCartneyl on sõnade meenutamisega raskuseid.

Saatele «60 minutit» antud intervjuus rääkis Paul McCartney, et tema repertuaaris on niivõrd suurel hulgal laule, et nende kõikide meelespidamine läheb iga aastaga järjest raskemaks, kirjutas Metro.

Ta ütles: «Kui ma teen kontserte, siis ma kuulan palju laule, nii Beatles'it, Wingsi ja teisi. Ma kuulan, et otsustada, mida esitan. Ja siis pean neid uuesti õppima hakkama.»

Intervjueerija küsis siis, kas laulusõnade unustamine on tavaline asi, mille peale Paul vastas: «Neid on liiga palju. Liiga palju sõnu. Liiga palju noote. Need on väga rasked. Ma pean silmas, et neil ei ole ju vaid kolm akordi.»

Paul McCartney on kuue kümnendi jooksul salvestanud umbes 345 lugu, kuid see võib veel suurem olla. See on McCartney mure täiesti mõistetav.

Ansambel The Beatles
Ansambel The Beatles Foto: Anonymous/AP/Scanpix

Rokikuulsus rääkis selle järel ka tapetud bändikaaslasest John Lennonist ja meenutas, et Lennon kiitis tema tööd vaid ühe korra. 

Paul muljetas: «See oli laulu «Here, There and Everywhere» järel. John ütles pärast laulu lõppu: see on väga hea laul, ma armastan seda. Mina aga ütlesin endale: jess! Talle meeldib see.»

Paul McCartney ja John Lennon olid omavahel väga lähedased. Paul on aastate jooksul jaganud mitmeid seiku, mida nad kahekesi koos tegid. Üks viimastest toimus eelmisel kuul, kui Paul rääkis ajakirjale «GQ», et tema, John ja veel grupp sõpru onaneerisid koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles