VIDEO: Taani irvhambad tegid Eesti lolliks ja näitasid, kui roppraske oli Vene raha pesu Danskes (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapesu täies hoos. Pilt on illusteeriv.
Rahapesu täies hoos. Pilt on illusteeriv. Foto: Kuvatõmmis videost

See, kuidas Venemaa valitsus Danske panga Eesti filiaalis oma musta raha pesi, on igale eestlasele juba ammu teada. Nüüd on aga otsustanud talendikad taanlased kogu sellele loole uue vindi anda, tehes rahapesu skandaalist paroodia.

Facebooki kasutaja Aadu Birnbaum Teine jagas sotsiaalmeedias taanlaste tehtud humoorikat lugu sellest, kuidas Adidase dresse kandev seltskond sõna otseses mõttes raha peseb. USA dollarid pannakse veeämbrisse või pesumasinasse ja pestakse korralikult läbi. Pesumasinate kõrval on oma järjekorda ootamas mitme prügikoti täis musta raha.

Mehed teevad suitsu ja ajavad selle raske ning pingelise tegevuse ajal juttu. 

Krasnik Ivanov, kes identifitseeritakse lihtsalt kui Danske panga töötaja, räägib, et nad püüavad kõigest väest raha pesta, aga seda on liiga palju ja väga raske on.

Teine töötaja, Clement Kukk, kurdab, et raha peal on liiga palju verd ning seda uuesti valgeks saada on keeruline.

Siis aga liitub nendega nahktagis ja kuldse kaelakeega Vladimir Rebane, kes relvaga vehkides meestele veel raha pesemiseks toob. Rebane ütleb, et tema on pankur ja Danske Eesti filiaali näol on tegu päris pangaga ning uudise tegemisel pole mõtet.

Ja selle järel toob ta veel mitu miljardit dollarit Danske panga töötajatele pesemiseks.

Ajakirjanik küsib Clementi käest klipi lõpus, et kas ta ikka teab, et see, mida nad teevad on ebaseaduslik ja ebaeetiline. Clement võtab sigaretist ühe kõssi ja ütleb: «Ei, see on Eesti!»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles