Selgus Euroopa kõige kiiremini kasvav reisisihtkoht

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Marino
San Marino Foto: Sveta Roure / PantherMedia /Scanpix

Maailma Turismiorganisatsiooni (UNWTO) andmetel on kõige rohkem pisikeses Itaalia sees asuvas miniriigis San Marinos kasvanud turistide arv kõige rohkem terves Euroopas.

Kuigi San Marino on endiselt üks kõige vähem külastatud riike Euroopas, on sealne külastajate arvu tõus protsentuaalselt kõrgem kui kusagil mujal, kirjutas Lonely Planet.

San Marino asub vähem kui pooletunni tee kaugusel Itaalia rannikulinnast Riminist. Võrreldes möödunud aastaga külastas käesoleval aastal San Marinot hüppelised 31,1 protsenti rohkem turiste. 

61 ruutkilomeetri ning vaid 30 000 elanikuga San Marino on Itaalia endiste linnriikide võrgustiku jäänuk. Unesco andmetel on San Marino suisa üks vanimaid vabariike maailmas, mistõttu esindab see «Euroopa ja terve maailma demokraatliku mudel olulist kasvulava.»

Praegu on San Marinos üks kõrgemaid SKP suhtarve maailmas ning riigil ei ole mitte ühtegi võlga. San Marinot külastavad turistid põikavad tavaliselt riiki sisse oma reisil Itaaliasse ning enamasti külastavad Unesco pärandina märgitud pealinna Città di San Marinot. 13. sajandist pärinevast linnast leiavad reisihuvilised eest kaunid kaitsemüürid ning ajaloolised hooned, mis on strateegiliselt Titano mäe otsa ehitatud.

San Marino pole aga ainus riik, kus külastajate arv on oluliselt kasvanud. Islandi turistide arv kasvas 24,1 protsenti võrreldes möödunud aastaga, kui juba võrreldes tunamullusega kasvas külastajate arv 39 protsenti. Jätkuva turismibuumi keskel on Island hakanud mõtlema hoolsalt oma kauni looduse ja keskkonna säilitamise peale.

Turism kasvas hoogsalt ka näiteks Gruusias (27,9 protsenti), Moldovas (28,6 protsenti) ja Aserbaidžaanis (20 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles