Noortebänd 2018 esimese poolfinaali esinejad viivad Tartu muusika lainele

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebändi poolfinalist: K!KS
Noortebändi poolfinalist: K!KS Foto: Alina Birjuk

Sel nädalavahetusel selgub, kes Noortebänd 2018 poolfinalistidest pääseb edasi 9. novembril toimuvale finaali Rock Cafés. Vaata ja tee tutvust, millised bändid astuvad üles esimeses poolfinaalis, Tartus, Genialistide klubis. 

SEL NÄDALAVAHETUSEL SELGUVAD NOORTEBÄND 2018 FINALISTID!

Alates tänasest, 4. kuni 6. oktoobrini toimuvad kolmes Eesti linnas Tartus (Genialistide Klubi), Pärnus (Kultuuriklubi Tempel) ja Tallinnas (Von Krahl) Noortebänd 2018 poolfinaalid, kus selgitatakse välja neli finalisti. Viies finalist selgub Õhtuleht publikuhääletuse tulemusel.

18. korda toimuv Noortebänd on jõudnud poole peale ning aeg on välja selgitada tänavused finalistid, kes astuvad üles juba 9. Novembril Rock Cafés.

«Usun, et tänavused poolfinaalid saavad olema huvitavad. Eks on välja kujunenud või lihtsalt endale silma jäänud osad nimed, aga samas on väga raske öelda, kes täpselt finaali pääsevad. Õnneks viienda finalisti valmisel saab oma sõna sekka öelda ka rahvas,» möönab Noortebänd 2018 peakorraldaja Märt Truman.

Esimeses poolfinaalis esinevad:

K!KS

K!KS on Tartu noortest ja andekatest muusikutest koosnev bänd, mis on tegutsenud ligikaudu aasta. Noored teevad muusikat, kuna see annab võimaluse end pidevalt arendada ja avastada. K!KS otsustas konkursil osaleda seetõttu, et paljude Eesti muusikute edulugu on alguse saanud just Noortebändilt.

Rohkem infot SIIN ja kuula SIIN

Noortebändi poolfinalist: K!KS
Noortebändi poolfinalist: K!KS Foto: Alina Birjuk

Evelin Kivi

Evelin Kivi on 22-aastane Tartu neiu, kes muusikaga tegelenud kogu oma teadliku elu. Ülikool viis tüdruku kokku Polina Rubtsovaga, kellega koos hakati muusikat tegema. Evelini otsus Noortebändil osaleda tuli üsna juhuslikult ning pääs poolfinaali oli tema jaoks suur üllatus. Tema loomingut on mõjutanud peamiselt peavoolu popmuusika.

Rohkem infot SIIN ja kuula SIIN.

Noortebänd 2018 poolfinalist: Evelin Kivi
Noortebänd 2018 poolfinalist: Evelin Kivi Foto: Alina Birjuk

Duo Ruut

Duo Ruut on ansambel, mis koosneb kahes heast sõbrast ja klassiõest, kes sattusid esimest korda koos musitseerima juba viiendas klassis. Noortebändil osalemine jõudis noorte muusikuteni läbi Pärimusbändide konkursi võidu. Tüdrukud püüavad hetkel haarata igast võimalusest, mis neile antakse ja anda alati endast parima.

Noortebänd 2018 poolfinalist: Duo Ruut
Noortebänd 2018 poolfinalist: Duo Ruut Foto: Alina Birjuk

PIHLAP•UUD

Muusikakollektiiv PIHLAP•UUD koosneb viiest noorest muusikust, keda ühendab kirg džässi vastu. Bändiliikmed teavad, et Noortebänd on kohalikule noorele muusikule parim hüppelaud, just seetõttu otsustatigi konkursist osa võtta. Ansambli muusika on mõjutatud eesti keelest ja nii koosneb bändi repertuaar eranditult vaid eestikeelsetest lugudest.

Rohkem infot SIIN ja kuula SIIN

Noortebänd 2018 poolfinalist: PIHLAP•UUD
Noortebänd 2018 poolfinalist: PIHLAP•UUD Foto: Alina Birjuk

Allpoolsus

Kahest noormehest koosnev bänd Allpoolsus sai alguse lapsepõlvesõprusest – poisid kohtusid lõbustuspargis. Allpoolsus püüab oma loomingu võimalikult mitmekesisena hoida. Eeskujusid leidub nii bluusi, roki kui džässmuusika varamust. Kuna bändiliikmed viljelevad omaloomingut, siis oli Noortebändi konkursil osalemine muusikute jaoks nii-öelda loomulik valik.

Kuula SIIN

Noortebänd 2018 poolfinalist: Allpoolsus
Noortebänd 2018 poolfinalist: Allpoolsus Foto: Alina Birjuk

Põhižüriisse kolme poolfinaali päevadel kuuluvad: Erik Morna (R2), Taavi Paomets (Avoid Dave) ja Reelika Lelle (Sony Music Baltics). Lisaks aitavad valida vastavalt linnale Rasmus Rändvee, Danel Pandre, Ruslan Trochynskyi, Helena Randlaht, Rasmus Kull, Ester Vilgats, Kristine Kebbinau ja Jonas Kaarnamets.

Noortebänd 2018 võitja selgitatakse välja koostöös Kinemaga 9. novembril Rock Cafés. Samal õhtul saab kaasa elada ka finaalile Telia TV või veebi vahendusel. Rohkem infot Noortebändi kohta SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles