Pildid: imemees MacGyverist on saanud jänkide arvates ätt (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Dean Anderson Angus MacGyverina
Richard Dean Anderson Angus MacGyverina Foto: Personalities / ©UPPA / TopFoto/Scanpix

Richard Dean Anderson oli 1980. – 1990. aastate staar, keda tuntakse sarjast «MacGyver», kus ta kehastas leidlikku salaagenti Angus MacGyverit.

Seda sarja tehti 1985 – 1992 ning sarja 139 osast kolm on kaheosalised ning 1994 tehti ka kaks MacGyveri telefilmi, teatab iltalehti.fi. 

Praegu 68-aastane Anderson on alates 2013. aastast elanud üsna vaikset elu.

Richard Dean Anderson
Richard Dean Anderson Foto: THOMAS SAMSON / AFP/Scanpix

Kõmufotograafide piltidelt on näha, et kunagine maailma üks seksikamaid mehi on halliks läinud ja talle on kehakaalu juurde tulnud. On ka neid, kelle arvates näeb Californias Los Angeleses elav Anderson välja nagu ätt.

Richard Dean Anderson
Richard Dean Anderson Foto: Most Wanted Pictures, Inc. / Most Wanted Pictures/Scanpix

Andersonil oli 1980. – 1990. aastatel mitmeid naissuhteid, kaasa arvatud näitlejannade Teri Hatcheri ja Lara Flynn Boyle’iga.

1998. aastal sai ta isaks, kui ta elukaaslane Apryl Rose tütre sünnitas,  kuid see suhe ei jäänud kestma.

Andersoni sõnul on ta tütar Wylie Quinn Annarose ta elu keskpunkt.

«Suhtlen oma 20-aastase tütrega kogu aeg. Isaks olemine tähendab seda, et oled lapse jaoks olemas. Igatahes mina olen kogu aeg ta jaoks olemas,» sõnas näitleja hiljutises intervjuus.

Sarjas «MacGyver» kasutab peategelane probleemide lahendamisel nutikust ja mitmeid oskusi, mitte jõudu ega vägivalda. Angus MacGyver valmistab käepärastest vahenditest abivahendeid, mis tema ja ta sõbrad täbaratest olukordadest päästavad.

Sarja tegijad lasid teadlastel katsetada, kas sarjas näidatavat on võimalik kodusel teel valmistada ja leiti, et on. Samas aga tõdeti, et on vaja palju õnnelikke juhuseid, et kõik ikka toimiks.

Sarja juures on rõhutatud, et vaatajatel ei soovitata kodus teha katseid ja panna kokku seadeldisi nagu teeb seda MacGyver.

Tremin «MacGyver» on jõudnud ameerika ingliskeele sõnaraamatusse ja see tähendab keerulisele probleemile olemasolevate vahendite abil lihtsa lahenduse leidmist.

Richard Dean Anderson Angus MacGyverina
Richard Dean Anderson Angus MacGyverina Foto: Personalities / ©UPPA / TopFoto/Scanpix

Richard Dean Andersoni esimene roll oli haiglaseriaalis «General Hospital», kus ta mängis 1976 – 1981 arst Jeff Webberit. Hiljem oli tal veel mitmes agendi- ja politseiseriaalis osatäitmisi, kuid maailmakuulsus saabus koos MacGyveriga.

Teda tuntakse ka ulmeseriaalist «Stargate SG-1» (Tähevärav SG-1 ), kus ta mängis peaosa, kindral Jack O´Neilli 1997 – 2007.

Richard Dean Anderson seriaalis «Tähevärav SG-1»
Richard Dean Anderson seriaalis «Tähevärav SG-1» Foto: PM/EMF/scanpix

Ta jäi 2013. aastal pensionile, kuid osaleb aegajalt filmi- ja telemaailmaga seotud sündmustel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles