«Ühel hetkel olin USA Eesti kiriku abipraost ja kuu aega hiljem olen töötu Võrus» ehk miks tulevad välismaal elanud eestlased tagasi?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Roaldi nädal»
«Roaldi nädal» Foto: «Roaldi nädal»/ Kanal 2

Täna kell 20.30 vestleb teleajakirjanik Roald Johannson Kanal 2 saates «Roaldi nädal: tagasi Eestis» eestlastega, kes on kunagi otsustanud minna välismaale elama ja on nüüd mingil põhjusel tagasi tulnud.

Välismaale kolinud eestlaste tagasi kodumaale kutsumine on olnud päevakorral juba aastaid. Paljud neist tulevadki Eestisse tagasi, isegi kui võõrsil on justkui juured alla aetud.

Auhinnatud ajakirjanik Roald Johannson uurib nendelt inimestelt, kas välismaal ei olegi muru rohelisem ja leib nii magus.

Miks nad tulid tagasi? Kes ja mis neid siin ees ootab? Milliseid rõõme ja raskusi uus elu Eestis neile ette veeretab?

Roald tutvub kolme tagasipöördujaga, kes oma elu taas Eestis sisse seavad. «Üle viie aasta tulin esimest korda. Kõik oli kuidagi niipalju muutunud sõbralikumaks ja avatumaks,» kommenteerib Inglismaalt tagasi tulnud Kadri oma esimesi emotsioone Eestisse jõudes.

««Roaldi nädal»,» kirjeldab 14 aastat Ameerikas elanud Jüri oma algset olukorda Eestis.

Värvikas reportaažisaade «Roaldi nädal: tagasi Eestis» alustab Kanal 2s täna kell 20.30, kohe pärast mälumängu «Kuldvillak».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles