Hotell süüdistas klienti suitsetamises alatu võttega, et trahviraha välja meelitada (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: PICS BEN CHURCHILL / CATERS NEWS / Caters News Agency/ Scanpix

Põhja-Carolina hotellis ööbinud Kelsey Russell sai halva üllatuse osaliseks, kui hotellist välja registreerimisel kasseeriti tema käest trahv suitsetamise eest. Naine ei suitseta ning hotelli tõendusmaterjal oli täielikult vale.

Kelsey Russell ööbis Holiday Inn Expressi nimelises hotellis koos oma ema ja kahe-aastase pojaga ning mitte keegi neist ei ole suitsetaja ega suitsetanud korraks ka hotellis viibides, kirjutas news.com.au.

Kui naise pangaarvelt pärast hotellist väljumist 200 dollarit (ligi 175 eurot) lisaks maha läks oli ta kergelt üllatunud. Kui ta hotelli helistas ning selle kohta aru päris, oli ta hotelli esindaja vastusest aga suisa šokeeritud. Hotelli esindaja väitis neid omavat ka fototõestust naise suitsetamise kohta.

«Kui helistasin hotelli juhile, ütles ta mulle, et see tasu oli suitsetamise eest,» selgitas naine ning lisas, et keegi neist ei suitseta. 

Kui Russell üritas selgitada, et mitte keegi ei olnud ruumis suitsetanud väitis hotelli juht, et nad tundsid suitsu lõhna ning nende ruumist leiti ka suitsukonisid. Kuna naisel ei õnnestunud panga kaudu trahvimakset tühistada, võttis ta ühendust advokaadibürooga Elliott, et eksitus kindlaks teha ning oma raha tagasi saada.

Advokaadibüroo tegevjuhi Michelle Couch-Friedmani sõnul ei võtnud ta tavaliselt suitsetamistrahve isegi menetlusse, kuna enamikel juhtudel oli siiski tegemist suitsetajatega, kes lihtsalt vahele jäid. Russelli juhtum oli aga teistsugune ning muutus üha veidramaks.

Couch-Friedman võttis hotelli omanikuga ühendust ning palus tõendeid, mis oleksid trahvi õigustanud. Talle vastas hotelli esindav advokaat, kes juhtis tema tähelepanu hotelli suitsetamist keelavatele reeglitele ning lisas, et hotelli töötajad «leidsid reaalse tõendusmaterjali suitsukonide näol kohvitassis ning tuba haises suitsu järele.» E-kirjale oli lisatud foto öeldu tõestamiseks.

«Kui foto avasin, tundsin hetkeks, et Russell on mu haneks tõmmanud. Seal oli foto kohvitassist laual, milles olid suitsukonid sees,» kirjeldas Couch-Friedman.

Seejärel märkas ta aga, et fotos on midagi tõsiselt kummalist. «Suurendasin fotot ning vaatasin kõike, mis kaadris oli. Ja mida ma nägin, veenis mind veelgi enam seda trahvinõuet tagasi võitlema,» sõnas ta.

Couch-Friedman selgitas, et fotol on küll suitsukonid kohvitassis, kuid tassi asukoht on see, mis tekitab küsimusi.

«See tass ei ole hotellitoas. See tundub olevat hotellijuhi laual teiste asjade otsas. Seal on ka e-mail teise kliendi isikliku infoga, mis on [fotol] selgelt näha. Ja e-mail on saadetud nädal enne seda, kui Russell üldse hotelli tuligi,» selgitas Couch-Friedman.

Veel lisas ta, et foto infos oli kirjas «212 Russell suitsetamine,» kuid Russell ööbis hoopiski toas number 417.

«Mõned võivad pidada seda tõendusmaterjaliks, aga mina pean seda võimalikuks pettuseks,» sõnas ta ja lisas, et kui hotell soovib kasseerida külalise pangaarvelt 200 dollarit, peab tõend olema ka kolmandatele osapooltele usutav. Praegusel juhul hotelli foto seda polnud.

Kui Couch-Friedman hotelli advokaadile vastas ning tõi välja kõik tõestuseks saadetud foto kitsaskohad, ei viinud see endiselt kuhugi. Hotell tunnistas, et foto pärineb juhi laualt, kuid nad keeldusid endiselt trahvisummat tagastamast. Advokaadi sõnul kattis see summa toa koristamise ning suitsuhaisu eemaldamise.

«Huvitaval kombel ei lisanud advokaat arvet, mis tõendaks, et hotell pidi maksma lisaks selle eest, et Russelli tuba professionaalselt puhastada,» selgitas Couch-Friedman.

Kuna vestlused hotelliga ei kandnud vilja, võttis Couch-Friedman ühendust hotelli emaettevõtte Intercontinental Hotel Groupiga, tänu millele nõustus Põhja-Carolina hotell lõpuks trahvisumma Russellile tagastama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles