Keira Knightley vajas närvivapustuse tõttu hüpnoterapeudi abi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keira Knightley
Keira Knightley Foto: Fred Thornhill / The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Inglannast filmistaar Keira Knightley andis väljaandele Hollywood Reporter intrevjuu, milles rääkis teda tabanud vaimse tervise probleemidest.

33-aastase Knightley sõnul sai temast juba teismelisena kuulsus, kuid see tõi kaasa mitmeid psühholoogilisi probleeme ning 22-aastasena sai ta närvivapustuse, mille tõttu otsis hüpnoterapeudilt abi.

Keira Knightley
Keira Knightley Foto: Danny Moloshok / Reuters/Scanpix

Terapeut teatas talle, et tal on sügavad ärevushäired ja posttraumaatiline stress, mis on tingitud avalikkuses kogetud traumadest.

Knightley sõnul talle näitlejatöö meeldib, kuid ta ei ole seni harjunud, et tema iga liigutust jälgitakse ja meedias kajastatakse.

Keira Knightley
Keira Knightley Foto: Tony Michaels/ROT/Capital Pictures / TM/ROT/Capital Pictures/Scanpix

«Mulle öeldi, et kümufotograafidele makstakse naisstaaride eksklusiivsete ja kõmuliste fotode eest rohkem kui messtaaride fotode eest ning seega jahivad need fotograafid eelkõige naisi,» sõnas inglanna.

Knightley sõnul hakkas ta paratasosid vihkama ja lõpuks tekkis tal nende ees hirm, mis paisus nii suureks, et ta kartis kodust lahkuda.

Knighley võttis 20. eluaastate keskel aja maha, külastas psühholoogi, psühhiaatrit ja hüpnoterapeuti, kes aitasid tal probleemiga toime tulla.

«Kui sain 2008 kutse Briti filmiauhindade Bafta galale, tabas mind taas paanikahoog. Läksin enne seda sündmust hüpnoterapeudi juurde, kuna arvasin, et mul tekib galal paanikahoog,» sõnas staar intervjuus.

Ta kandideeris siis oma rolliga filmis «Atonement» (Lepitus) parima naisnäitleja Baftale, mis läks siiski prantslannale Marion Cotillardile 20. sajandi tuntud lauljanna Edith Piafi kehastamise eest filmis «La Vie en Rose».

Keira Knightley filmis «Lepitus»
Keira Knightley filmis «Lepitus» Foto: Alex Bailey / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

«Nominendid kuulutati välja, sõnasin oma agendile, et ma ei saa sellele sündmusele minna. Ta ütles, et kui ma Bafta vahele jätan, siis on mul veelgi raksem järgmisel sündmusel osaleda. Läksin siis hüpnoteraapiasse, et saakisn minna punasele vaibale ilma paanika ja hirmuta,» lausus näitlejanna.

Knightey andis endale taastumisaega ja hingamisruumi, hakates pärast ravi mõjumist samm sammu haaval tööle.

Knightley abiellus 2013 muusik James Rightoniga, neil on kolmeaastane tütar Edie.

Keira Knightley, ta mees James Righton ja nende tütar Edie 2015
Keira Knightley, ta mees James Righton ja nende tütar Edie 2015 Foto: / Josiah Kamau/BuzzFoto.com/Scanpix

Keira Christina Knightley (sündinud 26. märtsil 1985 Teddingtonis Middlesexis) on inglise filminäitleja. Maailmakuulsaks sai ta pärast edukaid peaosi filmides «Bend it Like Beckham» (Tribla nagu Beckham), «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl» (Kariibi mere piraadid: Musta Pärli needus) ja «Love Actually» (Armastus on see).

Johnny Depp ja Keira Knightley filmis «Kariibi mere piraadid: Musta Pärli needus»
Johnny Depp ja Keira Knightley filmis «Kariibi mere piraadid: Musta Pärli needus» Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Hüpnoterapeudid on hüpnoosispetsialistid, kes viivad patsiendi muutunud alateadvusseisundisse ehk transsi, aidates selle abil patsiendil ise enda probleemidele lahendust leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles