Pilk peale: Lõuna-Eesti «metalkauboid» sepistasid eriti tummise video

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Lõuna-Ameerikas rohkem tuntust kogunud kui kodumaal, Räpinast pärit, southern-metalit viljelev bänd Redneck Rampage, avaldas tõeliselt omanäolise ja testosteroonist nõretava video. Karuste meeste näol on tegemist aga karismaatiliste ja kirglike muusikutega, kes tühja lahmimisega ei tegele.

Redneck Rampage on üks omamoodi punt. Niiöelda «põranda all» tegutsev bänd on omapärase helikeelega, mis igal juhul tähelepanu köidab. Lisaks on bändi liikmete näol tegemist väga osavate muusikutega, kes enda instrumenti mängleva kergusega valdavad. Ning üle kõige kumab noortest meestest entusiasm, siirus ja energia, mida teeselda võimatu ning mida paljud suured artistid erinevate treenerite abil leida üritavad.

Bänd sai 2007. aastal «pool kogemata» alguse, kui kitarrist Allan Arjokesse mitte kunagi varem trummi mänginuna endale trummikomplekti ostis. Ka ei teadnud ta kedagi, kes mängiks. Umbes sama segastel asjaoludel oli ka bändi basskitarrist Enriko Tooding umbes aasta varem ostnud endale basskitarri. Seal kus on, sinna tuleb juurde ja nõnda liitus grupiga veel teisigi muusikuid. Koos hakati õllejoomisele taustaks musitseerima ning ülejäänu oleks justkui minevik.

Redneck Rampage
Redneck Rampage Foto: Grete Laus-Evestus

Bänd on läbi teinud korralikke kaadrimuutuseid ning ühise kollektiivina on läbitud eufooriat ja küllaga melanhooliat. Siiski ei ole bändi tegevuse lõpetamine mitte kunagi jutuks tulnud ning mitte ükski tagasilöök pole olnud fataalne, ega tekitanud isegi tunnet otsi kokku tõmmata. 

Punti iseloomustab läbipaistev ja aus stiil. Kõik liikmed on siirad ja laval antakse endast tõesti kõik ja veelgi enam (loe plaadiesitlusest SIIT). Alati on au sees hoitud iseendaks jäämist ning oma loomingu üle täieliku kontrolli omamist. Pärast kahe plaadi avaldamist tundis bändi tegemiste vastu 2013. aastal huvi Rootsi plaadifirma Departdead Music Group. Heldest pakkumisest, mis bändi potentsiaalselt staaristaatusesse oleks lennutanud, otsustati keelduda, sest lepinguga kaasnenud piirangud ei tundunud meeste jaoks sobivad. Ka kõige suurem edu ei kaalu üles iseendaks jäämist.

Redneck Rampage leidis ka oma solisti Karl Nageli tänu Youtube'i üles laetud intsrumentaalvideole. Ning teinegi video, «Gravity» on hakanud internetis hoopis oma elu elama ning saanud praeguseks juba üle 250 000 kliki. Enamus neist Ameerika lõunaosariikidest ja Brasiiliast. Nii võttis Redneck Rampage ühel septembrikuu päeval kokku oma sõpradest koosneva bändi, kampa kunstniku, videograafi ning produtsendi ning kimati kolmeks päevaks-ööks Võrumaale videot filmima. Kantrihõnguline raskemuusika köidab tähelepanu - midagi sellist ei kuule just tihti, eriti Eestimaa pinnal. Noored mehed üllitasid koostöös kunstnik Karoliina Kulli, operaator Rasmus Puksmanni ja produtsent Marko Järvega ühe sädemetest, õlist ja higist nõretava video. 

Plaadi Caveman Chronicles’i esikloole «Moonshine Rocket» video tegemist näeb Redneck Rampage kui loogilist jätku albumi avaldamisele. «See lugu on energiline, meeldejääv ning iseloomustab hästi meie praegust muusikalist suunda,» kommenteerib solist Karl. «Loodetavasti toob see nii kodu- kui välismaal piisavalt tähelepanu, et meid suurema hulga inimesteni viia,» loodab ta. Kuna koostöö filmimeeskonnaga sujus suurepäraselt, siis ei välista bänd, et koos luuakse veel mõni video. «Caveman Chronicles’il on mitu lugu, mis meie meelest väärivad esiletõstmist. Muusikavideo on selleks tänapäeval kõige parem variant,» avaldavad mehed.

Novembrikuus külastab Redneck Rampage Leedut, kus tutvustatakse suvel ilmunud albumit Vilniuse ja Kaunase rokiklubides. Kodumaal on veel sel aastal plaanis esineda Käbliku pruulikoja talvepäevadel ja anda hulk klubikontserte erinevates linnades. Info tulevate esinemiste kohta avalikustab bänd peagi oma Facebooki lehel SIIN

Järgmiseks suuremaks üllitiseks planeerib Redneck Rampage unplugged EP-d, mida hakkab bänd lindistama talvel ning loodab avaldada kevadel. «Eelmisel suvel tehti meile ettepanek esineda akustilise kavaga Tartus Undergroundi baaris,» kommenteerib trummar Martin. «Tegime selle triki ära ning vastuvõtt oli nii hea, et otsustasime niiviisi mitu kontserti teha. Nüüd on akustilised lood osa meie loomingust ning aitavad meil jõuda ka nende fännideni, kes raskeid kärisevaid kitarririffe kuulata ei kannata.» 

Järgmisel suvel loodab bänd esineda võimalikult palju väliskontserditel Eestis ning teha üks pikem tuur juba tuttavaks saanud riikides Lätis, Leedus ja Poolas.

Redneck Rampage on:

Karl Nagel - vokaal, kitarr
Indrek Kõnnussaar - kitarr
Allan Arjokesse - kitarr
Enriko Tooding - bass
Martin Jüssi - trummid

Rohkem infot bändi ja tegemiste kohta SIIN ja SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles