VIDEO Tänavakunstnik Banksy näitas, kuidas ta hävitatud maali sisse purustaja peitis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banksy purustajat paigaldamas
Banksy purustajat paigaldamas Foto: Kuvatõmmis videost

Tänavakunstnik Banksy, kelle maal «Girl with Balloon» müüs reedel oksjonil miljoni naela eest, kuid mis selle järel purustajasse läks, avaldas nüüd, kuidas ta maali sisse juba aastaid tagasi paberipurustaja paigaldas.

Londonis asuva Sotheby oksjonimaja külastajad olid šokeeritud, kui miljoni naela eest müüdud Banksy maal kohe pärast seda purustajast läbi käis.

Banksy taies «Girl with Balloon».
Banksy taies «Girl with Balloon». Foto: Anton Vaganov / Anton Vaganov/TASS

Vaatamata sellele, et kallis taies pooleldi ribadeks purustati, ei ole see hävitatud. Vastupidi. «Girl with Balloon» on saanud niivõrd suure tähelepanu osaliseks, et pilt on nüüd kaks korda kallim kui varem. 

Kas Bansky taiese hinna suurenemist oskas ette ennustada, seda hetkel ei tea, kuid Instagramis avaldatud videos on näha, kuidas ta juba aastaid tagasi pildiraami sisse purustaja peitis. 

Ta kirjutas postituse juurde Pablo Picasso tsitaadi: «Tung hävitada on samuti loov tung - Picasso.»

Videos, mida on praeguseks vaadatud üle kuue miljoni korra, on näha, kuidas raami sisse paigaldatakse purustaja, ja peidetakse siis ära. See tähendab, et Banksyl oli kogu aeg plaanis 1,04 miljonit naela maksnud taies hävitada.

Purustaja paigaldamise juurde kirjutas Banksy: «Mõned aastad tagasi paigaldasin ma raami sisse salaja purustaja, kui peaks juhtuma, et see oksjonile pannakse.» Selle järel on näha, kuidas maal oksjonil maha müüdi, ja mõned sekundid hiljem purustajast läbi käis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. «The urge to destroy is also a creative urge» - Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

Kunstieksperdid arvavad, et Banksy tuntud maal, mis on osati ribadeks, võiks nüüd koos lisatähelepanuga müüa kahe miljoni naela eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles