Homoteemal tülli läinud Mart Helme ja Siiri Sisask astuvad koos lavale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Sisask ja EKRE esimees Mart Helme täna volikogul.
Siiri Sisask ja EKRE esimees Mart Helme täna volikogul. Foto: Sander Ilvest

Kui laulja Siiri Sisask teatas, et ta kandideerib valimistel EKRE nimekirjas, siis oli Mart Helme õnnelik. Kui aga naine natuke aega hiljem teatas, et ta siiski ei jaga konservatiivide vaateid homoseksuaalide teemal ja otsustas EKRE-ga koos kandideerimata jätta, siis oli Helme kurb. Nüüd on duo aga tagasi, sest koos astutakse üles Tartus, Vanemuise kontserdimajas.

FIX 50 «TÄNA MÄNGIME AINULT FIXI»

1968. aasta novembris asutati ansambel FIX Tartu Ülikooli õppima tulnud äsjaste tudengite Väino Land, Mart Helme, Mait Eelrand, Mart Kuurme ja Neeme Konsa poolt.

50 aasta jooksul on FIX andnud erinevates koosseisudes sadu kontserte nii Eestis kui mujal Euroopas, Aasias ja ka Aafrikas ning üllitanud hitte, mis on muutnud Eesti muusikamaailma jäädavalt. Kontserdil kõlavad ainult Fixi parimad lood, teiste seas «Pildiraam», «Tsirkus», «Grammofon», «Aeg sõuab, aeg nõuab», «Vaid üks pilk», «Solist», «Kaameli jumal», «Pardike ja mooniõis», «Tähtede poole», «On kevad Tartu peal», «Selliseks ma jäin», «Iial ei saa vanaks keegi», «Viimane mohikaanlane», «Kell» jpt.

FIXi igihaljaid laule laulavad juubelikontserdil ka Koit Toome, Siiri Sisask, Kaire Vilgats, Tanel Padar, Taavi Peterson, Valter Soosalu ja Kalle Sepp.

FIX:

Mart Helme

Mait Eelrand

Mart Kuurme

Riho Lilje

Väino Land

Priit Pihlap

Vello Toomemets

Evald Raidma

Viktor Vassiljev

Mait Paldra

Novella Hanson

Viljo Tamm

Tanel Padar, 2018.
Tanel Padar, 2018. Foto: Postimees/Scanpix

Lisaks astuvad lavale:

Tanel Padar (ainult Tartu kontserdil)

Koit Toome (ainult Tallinna kontserdil)

Valter Soosalu

Kaire Vilgats

Siiri Sisask

Taavi Peterson

Kalle Sepp

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles