Aafrikas tuuritanud Melania Trump solvas oma peakattega kohalikke

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melania Trump kandis Keenias, Nairobi rahvuspargis valget troopikakiivrit.
Melania Trump kandis Keenias, Nairobi rahvuspargis valget troopikakiivrit. Foto: Carolyn Kaster / AP

USA esileedi Melania Trump (48) külastas hiljuti riike Aafrikas, ent sai oma visiidi ajal hukkamõistu osaliseks, kui kandis seal olles «kolonisaatorite sümbolit» - troopikakiivrit.

Presidendi abikaasa kandis Keenias, Nairobi rahvuspargis valget troopikakiivrit. Kriitikute sõnul on aga tegemist peakattega, mida omal ajal kandsid Aafrikas vaid valged kolonisaatorid, vahendab Metro.

Nairobist pärit Pauleen Mwalo säutsus Twitteris: «Troopikakiivrit, mida sa kandsid, kasutasid kolonisaatorid tumedatel aegadel. See pole meie, aafriklaste, jaoks õige. Kes sulle nõu andis?»

Melania Trump kandis Keenias, Nairobi rahvuspargis valget troopikakiivrit. 
Melania Trump kandis Keenias, Nairobi rahvuspargis valget troopikakiivrit. Foto: CARLO ALLEGRI / REUTERS

Ajaloolane Matt Carotenuto, kes annab St. Lawrence'i ülikoolis Aafrika ühiskonna ja kultuuri loenguid, võrdles troopikakiivri kandmist sellega, kui minna Alabamas asuvasse puuvillafarmi Konföderatsiooni vägede mundris. 

Carotenuto säutsus samuti sarkastiliselt, et Melania Trump sai visiidi ajal hakkama kolmekordse stereotüübiga - elevandid, orvud ja isegi troopikakiiver.

Melania Trump vastas kriitikale: «Teate mis? Me lõpetasime just imelise reisi. Me käisime Ghanas, Malawis, Keenias ja Egiptuses. Ma tahan rääkida oma reisist, mitte oma riietest.»

«Ma soovin, et inimesed keskenduksid sellele, mida ma teen ja mitte sellele, mida ma kannan,» lisas ta.

Proua Trumpi reisi eesmärgiks oli paranda kahju, mida põhjustas tema abikaasa Donald Trump oma väidetava märkusega sisserändajate kohta, kes saabuvad USAsse «p****augu» riikidest.

Väidetavalt pidas USA president silmas nii Aafrikas asuvaid riike kui ka Haitit. President Donald Trump ise eitab säärase väljendi kasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles