Känguru ründas teda toitnud vanapaari, kuid sai siis labidaga pähe ja põgenes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Känguru tahtis kakelda ja ei olnud valmis alla andma. Sellel kängurul pole looga mingit pistmist.
Känguru tahtis kakelda ja ei olnud valmis alla andma. Sellel kängurul pole looga mingit pistmist. Foto: / Caters News Agency/Scanpix

Naine, kes on aastaid loomade eest hoolitsenud, pääses napilt eluga, kui metsik känguru pööraseks läks ning teda koduterritooriumil ründas.

Linda Smith käis operatsioonil, kus tal parandati vigastatud kokku langenud kops, murtud roided, kriimustused ja muud sisemised vigastused, mille känguru laupäeval toimunud rünnakus tekitas. Naine oli läinud appi oma abikaasale, keda kukkurloom esimesena ründas. Linda püüdis looma peletamiseks kasutada harja ja puupalku. Aga olukord pööras kiiresti tema vastu ning loom ründas naist. Pärast seda, kui naine tõsiselt vigastatuna maas vedeles, hüppas känguru minema, kirjutas Metro.

64-aastane Linda ja tema abikaasa Jim toidavad igal õhtul oma Queenslandi osariigis asuvas kodus igal õhtul 30 känguru ja vallabit. Mitmes piirkonnas üle Austraalia valitseb kohutab põud, mille tagajärjel on loomadel vähem toitu. Linda ja Jim toitsid loomi teravilja ja sõkalde seguga.

Linda on loomade eest hoolitsenud aastaid.
Linda on loomade eest hoolitsenud aastaid. Foto: Kuvatõmmis portaalist

Aga üks suurtest isastest, kes oli umbes 1,8 meetrit pikk, pöördus teda toitnud Jimi vastu. Linda rääkis: «Jim lesis maas ja känguru muudkui peksis teda. Ma läksin välja, et püüda teda aidata ja ma võtsin kaasa harja ning leivapätsi, aga ta lõi harja mul käest ja ründas mind.»

Naine meenutas, kuidas tal õnnestus kukkuloom oma abikaasa juurest ära meelitada ja haaras puuhalu, et end sellega kaitsta. Sel hetkel tormas majast välja paari 40-aastane poeg, kes haaras labida ja lõi loomale vastu pead. Känguru hüppas selle järel tagasi põõsastesse ja põgenes.

Queenslandi kiirabiteenistuse juht Stephen Jones sõnas: «Nad võivad inimesi rünnata ja on üpris tigedad, eriti suured isasloomad. Aga see on üsna haruldane, midagi, millega ma ei ole enda 30 aasta tööstaaži ajal kokku puutunud.»

Jim Smith teenis mitmeid vigastusi ja marrastusi oma kätele, rinnale ja jalgadele, kuid intsident oleks võinud palju tõsisemalt lõppeda. Jones lisas, et Jim oleks peaaegu surnud, kui viimase abikaasa ei oleks sekkunud. 

Linda on loomade eest hoolitsenud juba 15 aastast ja lisas, et ta ei soovi, et känguru üles otsitaks ja tapetaks.

Känguru põgenemas nelja tuule poole. Sellel kängurul pole looga mingit pistmist.
Känguru põgenemas nelja tuule poole. Sellel kängurul pole looga mingit pistmist. Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Naine nimetas juhtunut loomulikuks intsidendiks ja tõdes, et on teadlik, et hoolitseb metsikute loomade eest. «Ma olen alati ettevaatlik, eriti isastega. Praegu on sigimise aeg ja nad võivad agressiivsemad olla. Ma ei taha, et see känguru üles otsitakse ja tapetakse. Ma armastan loomi,» ütles ta.

«Ma saan aru, mis juhtus, aga ma ei ole kunagi näinud ühtegi nii agressiivset looma. Ta oli seal, et võidelda ja ei olnud valmis alla andma,» lisas Linda.

Eelmisel aastal valitsuse läbiviidud loendusega tehti kindlaks, et Austraalias elab kokku 46 miljonit känguru. Looduskaitsjad aga rõhuvad, et loomade arv on riigi idaosas valitseva põua tõttu drastiliselt langemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles