Kunst imiteerib elu: Kristel Aaslaid avaldab, kas ekraanilt nähtud abieluettepanek oli ikka fiktsioon?

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Aaslaid paljastab, millised on tulevikuplaanid.
Kristel Aaslaid paljastab, millised on tulevikuplaanid. Foto: Erlend Štaub/Elu24

Humoorikas esinejateduo Kristel Aaslaid ning elukaaslane Mattias Naan jahmatasid fänne, parodeerides saates «Su nädal kõlab tuttavalt» Beyoncé ja Jay Z tuntud lugu. Video lõppes üllatuslikult abieluettepanekuga. Kristel avaldab, kas ekraanilt nähtu oli fiktsioon või imiteerib kunst siiski päris elu?

Kristel ja Mattias on algaval telehooajal ühise paarina juba mitmel korral pildile sattunud. Kuigi fännide südames pretendeerivad nad kuulsate paaride edetabelis kindlasti esikümnesse, kui mitte esikolmikusse, on oma suhet hoitud parajalt varjus ning parajalt avalikuna. Saates «Tunnen sind läbi ja lõhki» võidutsenud paar tõestas, et üksteise näol on leitud mõttekaaslased ja hingesugulased, kes üksteist tõesti lausa poolelt sõnalt mõistavad. Kristel avaldas intervjuus Reporterile, et ka vaimse tervisega võitluses on just Mattiase tugi, kohalolu ja armastus teda teel positiivsuse poole edasiviivaks jõuks olnud.

Saates «Su nädal kõlab tuttavalt» parodeerisid elukaaslased Jay Z ja Beyoncé ühiselt avaldatud lugu «Apes**t» nime all Naanslaid. Pulma- ja pereteemaline räpp kulmineerus sellega, et Mattias võlus taskust välja uhke sõrmuse. Seejärel video lõppes ning jahmatuses fännid jäeti juurdlema: oli see nüüd nali, või on noored tõesti astunud suhtes ühise suure ja julge sammu edasi?

Kristel Aaslaid sõnas Elu24le, et tegemist oli siiski vaid paroodiaga, mis sai inspireeritud ühiskonnas leivivast survest ja trendist, et pulmamõtetega peab tuli takus olema. Ning tavaliselt on initsiaator siiski ikka naispool. «Paratamatult on naine tavaliselt see, kellel on rohkem tuli takus selle kihlumise, abielu ja pulmadega. See, et oleme seda maailmas tähele pannud, meile sellise väikse augu kaevaski,» naerab ta. 

Et naistel on tanu alla saamisega kiirem kui meestel võib Kristeli sõnutsi olla tingitud sellest, millist sõnumit edastatakse juba noorest peale läbi filmide ja meedia: «See on lihtsalt mingi romantiliste komöödiate töö ja filmimaailma muinasjuttude värk. Sotsiaalselt on koguaeg justkui olnud nii. Ja mitte, et rääkida kõikide tüdrukute eest, kuid kuidagi on jäänud selline mulje, et tüdruk peab tahtma kleiti ja pulma ja seda kõike, aga ma arvan, et see on ühiskonnas muutumas.»

See, et paljud noored näiteks Eestis, ei soovi abielluda, või isegi oma kooselu registreerida on tingitud arusaamisest, et koos olemiseks ning üksteise armastamiseks ei ole vaja paberit, mis seda kinnitaks või tõestaks, arvab ta. Möödunud aastal registreeriti abielusid 6447 abielu ning 3323 lahutust, ehk 4,89 pulma 1000 elaniku kohta (allikas). 2015. aastal läbi viidud uuring Euroopas enim levinenud leibkonnatüüpide kohta selgitas, et Eestis on enim levinud vabaabielu ning ka üksikemade osakaal on võrreldes lähiriikidega märgatavalt kõrgem. See võib olla tingitud seetõttu, et lapse saanud naised elavad registreerimata kooselus või vabaabielus. 

Ka oma elus võtab Kristel väga rahulikult, üheskoos oodatakse õiget aega. «Kindlasti ma olen mõenud, milline võiks mu pulm olla. Vaatan TLC pealt saadet «Say Yes To The Dress» ja siis paratamatult mõte läheb sinna,» tunnistab ta. Kuid nendib, et praegusel eluhetkel mõtleb ta tulevikuplaanidele väga kaine mõistusega, ega pea kiirustamist vajalikuks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hmmm ? @jaankalmus #sunädalkõlabtuttavalt

A post shared by Kristel Aaslaid (@kristelaaslaid) on

«Kui mõtlema hakata, siis juba pulmapeo korraldamine on nii suur väljaminek, et kui teha, siis tasub seda teha korralikult,» peab noor naine õige aja ootamist ka materjaalses mõttes loogiliseks. «Kui teha, siis teha õigesti. Kiirustamisel pole mõtet, sest keegi ei jookse selle pulmaga sul ju eest ära,» naerab ta. «Ei ole mingit tähtaega, et noh, nüüd olete juba paar aastat koos olnud, nüüd on aeg hakata abielluma.»

Kui see kurikuulus «õige hetk» lõpuks saabub arvab Kristel, et omaette eesmärki selle uudise saladuses hoidmisest ei oleks mõtet teha. Samas tunnistab, et hoolimata sellest, et fännid nüüd enam muust kui Naanslaidi pulmadest ei mõtlegi, pole ta ise sellele kõigele kuigi pikalt mõtlema jäänud. Kokkuvõtvalt jääb Kristeli jutust kõlama, et vooluga minnakse rahulikult kaasa, nii indiviidi, kui paarina. Tuleb, mis, millal ja kuidas tuleb, üks päev korraga, siis on kõik hästi!

Jõudu Kristelile ja Mattiasele nii koos- kui argielus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles