Aeg broneerida talvine suusapuhkus! Vaata, kus asuvad Euroopa soodsaimad mäesuusakeskused

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bansko mäesuusakeskus
Bansko mäesuusakeskus Foto: STOYAN NENOV / REUTERS/Scanpix

Eesti talve lumerohkuse peale ei saa kunagi päris kindel olla ning mäed on meil ka üsna väikesed. Mäesuusa- ja lumelauahuvilistel tasub seega varakult broneerida reis mõnda kõrgemate mägede ja garanteeritud suusalumega riiki.

Juba kaheteistkümnendat aastat järjest pani Post Office Travel Money kokku raporti eri maailmajagude soodsaimatest mäesuusakeskustes, sealhulgas Euroopas, kirjutas Lonely Planet.

Uuringu koostamisel mõõdeti 25 Euroopa suusakuurordi taskukohasust ning vaadeldi eri faktoreid nagu kuupäevase suusapassi maksumus, varustuse laenamise, nõlvade lähistel lõunatamise, suusatundide ning jookide nagu kohvi, õlu ja veini hinnad. 

Euroopa mäesuusakeskustest tuli taskukohasuse poolest esikohale Bulgaarias asuv Bansko, mille mäenõlvad on 900-2600 meetri kõrgused. Bansko suusakeskus meelitab iga talv ligi külastajaid üle terve maailma ning nädalane suusapuhkus läheb siin maksma ligi 460 eurot inimese kohta. 

«Pole saladus, et Bulgaaria on suurepärane sihtkoht raha säästa soosivale suusatajale. Bansko hinnad pole mitte ainult vähemalt 10 protsenti soodsamad oma lähimatest konkurentidest, vaid olulised suusatarbekaubad maksavad siin enam kui poole vähem võrreldes kolmandiku uuringus osalenud Euroopa suusakuurortides Prantsusmaal, Austrias ja Šveitsis pakutavaga. Bansko on ideaalne algajate jaoks, kuid pakub ka väljakutseid pakkuvaid punaseid radasid kogenud suusatajatele,» selgitas Post Office Travel Money esindaja Andrew Brown.

Soodsa suusapuhkuse otsijale võib huvi pakkuda ka Itaalia, mille neli suusakuurorti jõudis Euroopa odavaimate edetabeli esikümnesse. Kohe Bansko järel teisel kohal ongi Itaalias Piedmontis asuv Bardonecchia suusakeskus.

Kolmandale kohale langes aga Sloveenias asuv Kranjska Gora, mis eelmisel aastal jõudis samas edetabelis esikohale. Esikümnesse mahtusid veel Vemdalen Rootsis, Rauris Austrias, Ellmau Austrias, Sestriere ja La Thuile Itaalias, Soldeu Andorras ja Cervinia Itaalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles