Mõistuse vaba! Harvey Weinsteini juhtumi uurija õõnestab juristide tööd

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morni näoga Harvey Weinstein 11. oktoobril sisenemas New Yorgis asuvasse ülemkohtusse.
Morni näoga Harvey Weinstein 11. oktoobril sisenemas New Yorgis asuvasse ülemkohtusse. Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Endise Hollywoodi moguli Harvey Weinsteini vastu rajatav kaasus sai suure löögi, kui prokurörid pidid tunnistama, et juhtumi peauurija käskis ühel ohvril oma telefonist informatsioon kustutada.

Prokurörid saatsid kolmapäeval Weinsteini advokaadile Ben Brafmanile kirja, milles nad informeerisid teha, et New Yorgi politseiuurija Nicholas DiGaudiol oli vestlus väidetatava vägistamisohvriga seoses tema telefoni sisuga enne kui naine selle prokuratuurile üle andis, kirjutas TMZ.

Harvey Weinstein 11. oktoobril New Yorgis asuvas ülemkohtus. 
Harvey Weinstein 11. oktoobril New Yorgis asuvas ülemkohtus. Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Kirja sisu kohaselt oli naine mures, mida prokuratuur telefonis peituvast informatsioonist võib arvata. Pole teada, kas informatsioonil on Weinsteini vägistamisjuhtumiga ka mingi seos, kuid süüdistajatele valmistab muret asjaolu, et uurija DiGaudio oli naisele öelnud, et ta kustutaks ära kõik, mis talle muret valmistab. Uurija oli lisanud, et nad ei räägi sellest prokuratuurile sõnagi.

See tähendab, et nüüd on olemas ametlik tõend selle kohta, et ametivõimud püüavad Weinsteini kaitse kasuks rääkivatest tõenditest lahti saada, et endise produtsendi vastu tugevam kaasus ehitada, mis garanteeriks, et mees läheks vägistamise eest vangi.

Harvey Weinstein andis end ise politseile üle ja nüüd ehitatakse tema vastu kohtukaasust üles.
Harvey Weinstein andis end ise politseile üle ja nüüd ehitatakse tema vastu kohtukaasust üles. Foto: Brendan McDermid / Reuters/Scanpix

See on prokuratuurile suureks tagasilöögiks, eriti pärast seda, mis juhtus Lucia Evansiga. Uurija Nicholas DiGaudio ei teavitanud süüdistajaid tunnistaja avaldusest ning selle tõttu loobuti Weinsteini vastu esitatud seksuaalrünnaku süüdistusest.

Endise moguli jurist sõnas, et Weinsteini vastu ehitatav juhtum ei lagune koos mitte protseduuriliste eksimuste pärast, vaid sellepärast, et tegu on halva juhtumiga.

Prokuratuur sõnas, et vaatamata kõigele jätkavad nad Harvey Weinsteini vastu kaasuse ehitamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles