Iseäralik missivõistlus: Iisraelis valiti holokausti üle elanud naiste seast iluduskuninganna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba viiendat korda toimus Iisraelis eriskummaline iluduskonkurss, kus võistlejate sekka pääsesid vaid naised, kes on üle elanud holokausti. Tänavuse võistluse võitjaks krooniti Poolas sündinud 93-aastane vanavanaema Tova Ringer.

Iisraeli missivõistluse Miss Holocaust Survivor (miss holokaustiüleelaja) osalejate seas oli tänavu 12 naist. Võitjaks valiti 93-aastane Tova Ringer, kes pääses II maailmasõja ajal Auschwitzi koonduslaagrist eluga. Natside genotsiid viis hauda aga naise pere: sõja jooksul surid tema vanemad, neli õde ja vanaema.

Võidu üle oli Tova siiralt rõõmus. «See on midagi erilist. Ma ei suuda uskuda, et ma sellises eas kaunis võin olla,» ütles ta. Poolas sündinud naine elab nüüd Iisraeli põhjaosas Vahemere rannikul Haifa linnas, kus missivõistlus ka aset leidis.

Iseäralikku iluduskonkurssi korraldatakse Iisraelis alates 2012. aastast. Vastakaid arvamusi tekitanud võistluse eesmärk on tähistada elu ja ellujäämist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles