Video: Suurbritannias sai tüdrukuid vägistanud gäng rohkem kui 200 aasta pikkuse karistuse (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amere Singh Dhaliwal
Amere Singh Dhaliwal Foto: SWNS.com / SWNS.com/Scanpix

Suurbritannia Leedsi kohus mõistis 20-liikmelise seksuaalkurjategijate gängi tüdrukute vägistamises süüdi ja määras 16 liikmele rohkem kui 200 aasta pikkuse karistuse.

Inglismaal Lääne-Yorkshire’is Huddersfieldis ja selle ümbruses tegutsenud vägistajatest neljale on karistus veel määramata ning kohus teeb nende karistuse pikkuse teatavaks 1. novembril, teatab yorkshirepost.co.uk.

Kohtudokumentide kohaselt tegutses see gäng  2004  - 2011, osa nende meeste ohvreid olid vaid 11  - 12-aastased ning enamik tüdrukuid uimastati enne vägistamist.

Seksuaalkurjategijad, kes tegutsesid Ühendkuningriigis Lääne-Yorkshire'is Huddersfieldis 2004 - 2011
Seksuaalkurjategijad, kes tegutsesid Ühendkuningriigis Lääne-Yorkshire'is Huddersfieldis 2004 - 2011 Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Teismelised tüdrukud viidi linnast välja, kas tühermaale, nõmmele, metsa või mahajäetud hoonetesse, kus neid ähvardati julma vägivallaga, kui nad oma röövijate seksuaalsetele nõudmistele ei allu.

Kohtunik Geoffrey Marsoni sõnul on tegemist verd tarretama panevate juhtumitega, mille taga olevad 27 – 54-aastased seksuaalkurjategijad said pikka aega segamatult tegutseda.

«Võib öelda, et need tüdrukud olid kurjategijate käes nagu mängukannid, keda ähvardati ja keda seksuaalselt ära kasutati. Mitmele röövitud tüdrukule öeldi, et kuskil toimub pidu ja nad viiakse sinna. Mingit pidu ei olnud, tüdrukutele anti jooke, milles oli uimastavaid aineid, niinimetatud vägistamisdrooge, mille tõttu ohvrid ei saanud end kaitsta. Uimastatud ohvreid vägistas üks mees teise järel,» sõnas kohtunik.

Kohtunik Marsoni andmetel ei kasutanud enamik mehi kondoome. Mõnel oli kondoomi asemel õhuke kilekott.

Esimene kohtuistung vägistajate üle algas selle aasta jaanuaris ja kestis juuni alguseni. Siis määrati kaheksale põhivägistajale kokku 123 aasta pikkune vanglakaristus 85 erineva kuriteo ja seaduserikkumise eest.

Teine kohtuistung toimus juunis ja siis oli kohtu all kaheksa mees, kellele määrati 26 seaduserikkumise eest kokku 98 aasta pikkune karistus.

Kolmas kohus oli juulis, karistused määratakse novembris. 

Prokurör Richard Wright sõnas, et seksuaalkurjategijate gängi sihtmärgiks olid enamjaolt sotsiaalselt tõrjutud ja keerukate peresuhetege peredest pärit tüdrukud, kellel ei olnud korralikku pere ja sõprade toetust.

«Mehed teadsid, kuidas panna tüdrukuid nende sekusaalseid vajadusi rahuldama. Nad sõbrunesid tüdrukutega, pannes nad tundma end erilistena. Nad veetsid teismelistega aega, ostes neile näiteks alkoholi ja narkootikume. Elukogenematud teismelised ei saanud aru, et nendega manipuleeritakse,» selgitas prokurör.

Prokuröri sõnul oli üks ohvritest nii sisemiselt katki, et selle tüdruku arvates oligi vägivaldne seks vanemate meestega normaalsus.

Vägistajategängi kolm juhti said kõik ligi 20 aasta pikkuse karistuse. 35-aastasele Amere Singh Dhaliwalile määras kohus 18 aasta pikkuse vangistuse.

Amere Singh Dhaliwal
Amere Singh Dhaliwal Foto: SWNS.com / SWNS.com/Scanpix

29- aastane Zahid Hassan sai samuti 18-aastase karistuse, sama pika karistuse sai veel ka 33-aastane Mohammed Azeem.

Zahid Hassan
Zahid Hassan Foto: SWNS.com / SWNS.com/Scanpix
Mohammed Azeem
Mohammed Azeem Foto: SWNS.com / SWNS.com/Scanpix

Kohtu teatel saavad vägistamise ohvriks langenud tüdrukud psühholoogilist abi ja psühhiaatrilist ravi ning nende perekonnad ja sõbrad on sotsiaaltöötajate kõrgendatud tähelepanu all.

Lääne-Yorkshire’is asuv Huddersfield on Ühendkuningriigis suuruselt 11. linn, kus elab 163 000 elanikku. See linn asub Leedsi ja Manchesteri vahel.

Ühendkuningriigis Lääne-Yorkshire'is asuv Huddersfield
Ühendkuningriigis Lääne-Yorkshire'is asuv Huddersfield Foto: Richard Harvey, wikipedia.org
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles