Prantsusmaal võid 50 euroga keskaegse lossi omanikuks saada

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @vanessa.zha

Prantsusmaal Deux-Sevres piirkonnas asub kaunis keskaegne loss, mis otsib omanikke. Lossi üheks omanikuks võib saada aga kõigest 50 euroga.

Kui kauni keskaegse lossi omamine sind kõnetab, tasub mõelda Château de l’Ebaupinay osanikuks hakkamise peale, kirjutas Lonely Planet. Kuna hetkel plaanitakse lossi renoveerida, algatatigi projekt, mille raames saavad kõik huvilised vaid 50 euro eest lossi osanikuks saada.

Ebaupinay, mis tähendab valget okast, asub Prantsusmaal Deux-Sevres piirkonnas. Uhke loss ehitati 14. sajandil gooti stiilis ning see märgiti 1898. aastal ära kui oluline ajaloomälestis.

18. sajandil puhkes lossis Prantsuse revolutsiooni vastase mässu ajal tulekahju, kus loss sai tugevasti kannatada. Ehitise uued osanikud saavad üheskoos otsustada, kuidas peaks täpsemalt lossi taastama. See saab olema üks suur vabaõhu-ehitusplats, nagu see oli tõenäoliselt üle 500 aasta tagasi.

Restaureerimisplaani panevad kokku parimad puusepad, kiviraiujad ja sepad, kes kasutavad keskaegseid tehnikaid ja materjale.

Château on ainulaadne näide 14. sajandi militaararhitektuurist. Loss-kindlusel on neli torni ning seda ümbritseb osaliselt täidetud kraav. Restaureerimist korraldavad idufirma Dartagnans.fr ja restaureerimisühendus Adopte un Chateau.

Lossi renoveerimisega loodetakse elavdada kohalikku majandust ning luua uusi jätkusuutlikke töökohti. Sarnast «lossimüüki» renoveerimise eesmärgil katsetati edukalt ka Château de la Mothe-Chandeniers puhul, mille ostis lõpuks 27 910 inimest 115 riigist. 

Kui soovid saada Château de l’Ebaupinay kaasomanikuks on sul aega 25. detsembrini, et oma osalus osta. Rohkem infot SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles