TOP 5 EESTI MODELLI, kes moemaailma suurtel lavadel täna säravad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisabeth Erm esitleb moeikoon Donatella Versace`i kollektsiooni.
Elisabeth Erm esitleb moeikoon Donatella Versace`i kollektsiooni. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Uudis Eesti modelli Karmen Pedaru jätkuvast kõrgest lennust annab taas põhjust üle vaadata, millised Maarjamaa kaunitarid suurtel moelavadel ilma teevad.

28-aastane Karmen Pedaru on modellimaailma tipus püsinud juba kolmteist aastat. Paar päeva tagasi avalikustas ta Instagramis, et just tema kaunistab Hispaanias novembris ilmuva Elle esikaant.

Karmen on pärit sportlikust perekonnast ning temagi on harrastanud erinevaid spordialasid - korvpalli, käsipalli, jalgpalli. Viimane sai talle kõige südamelähedasemaks ning ta oli ka U19 koondise väravavaht. 2012. aastal abiellus Karmen Itaaliast pärit Riccardo Ruiniga, kuid abielu purunes.

Kehra tüdruku tähelend sai alguse 2005. aastal, kui ta kõndis New York Fashion Week'il, kus oma loomingut näitas 43 moeloojat - teiste hulgas Marc Jakobs, Donna Karan, Givenchy ja Dries Van Noten. Praegu töötab ta Next Management heaks.

Karmen Pedaru Victoria's Secret'i inglina aastal 2011.
Karmen Pedaru Victoria's Secret'i inglina aastal 2011. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Tallinnast pärit 25-aastane Kätlin Aas on koostööd teinud näiteks Miu Miu, Versace, Marc Jakobs'i ja Pradaga. Viimati võis teda poseerimas näha Poola Vogue'is.

Moekanalile Fashion TV aastaid tagasi antud intervjuus märkis Kätlin, et tema karjäär sai alguse väga juhuslikult. Ta esines oma tolleaegse tantsutrupiga ning agent koputas õlale ja küsis, kas ta soovib modelliks hakata. Praegu töötab ta koos Karmen Pedaruga New Yorgis Next Management ridades.

Kätlin Aas esitleb Anthony Vaccarello 2015/2016 sügis-talvist kollektsiooni.
Kätlin Aas esitleb Anthony Vaccarello 2015/2016 sügis-talvist kollektsiooni. Foto: Jacques Brinon / AP

Elisabeth Erm on Tartust pärit 25-aastane neiu, kes alustas oma modellikarjääri 17-aastaselt. 2013 aastal allkirjastas ta lepingu Wilhelmina Models agentuuriga.

Elisabeth on teinud koostööd selliste suurte nimedega nagu Balenciaga, Balmain, Chanel ja Dior. Viimati kõndis ta laval brändi Etam pesus. Praegu teeb ta koostööd kahe agentuuriga- Wilhelmina Models ja Elite Model Management. 

Elisabeth Erm Gucci esitlusel 2014. aastal.
Elisabeth Erm Gucci esitlusel 2014. aastal. Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

40-aastane Carmen Kassi edukas modellikarjäär on kestnud juba muljetavaldavad 26 aastat. 14-aastaselt alustanud Carmen oli 2002. aastal üks maailma enim teenivaid modelle. Peale selle, et ta on olnud erinevate moepiiblite kaanel, on ta teinud koostööd näiteks Givenchy, Gucci, Ralph Laureni ja Michael Kors'iga. Maailmakuulus bränd Zara valis ta tänavu oma sügiskollektsiooni näoks.

Carmen on teinud ka paar filmirolli. 2001. aastal mängis ta Ben Stilleri filmis «Zoolander» ning 2004. aastal peaosa Ilmar Taska filmis «Täna öösel me ei maga». Carmen on ka tuntud suure male entusiastina ning 2004. aastal valiti ta ülekaalukalt Eesti Maleliidu presidendiks, olles ametis 8 aastat. 

Carmen Kass esitleb Marc Jacobsi kollektsiooni 2011. aastal.
Carmen Kass esitleb Marc Jacobsi kollektsiooni 2011. aastal. Foto: PATRICK KOVARIK / AFP

21-aastane Harleth Kuusik alustas modellindusega 16-aastaselt. Praegu kuulub ta MJ-Models agentuuri hingekirja ning viimati ta tegi koostööd Coach'iga. Varem on ta kõndinud näiteks Proenza Schouleri laval ning pildistanud nii Valentino, Saint Laurent'i kui ka Vogue'i heaks. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you @coach ??

A post shared by Harleth Kuusik (@harlethkuusik) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles