Legendaarne Maire Aunaste naaseb teleekraanidele! (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine «Reisile sinuga» saatejuht Maire Aunaste tunneb end üksikuna.
Endine «Reisile sinuga» saatejuht Maire Aunaste tunneb end üksikuna. Foto: Madis Sinivee

Endine «Reisile sinuga» saatejuht Maire Aunaste naaseb eestlaste teleekraanidele, kui alustab Tallinna TV-s uue saatega.

Maire Aunaste avaldas oma Facebooki seinal suure pildi Helgi Sallost, kuid ei kirjutanud pildi juurde midagi. See pani inimesed mõistatama, millega tegu. Aunaste oli ise see, kes pilti selgitas, kutsudes inimesi 1. detsembril teleka ette Tallinna TV-d vaatama.

Aastatel 1977–1983 õppis Aunaste Tartu Ülikooli ajakirjandusosakonnas. 

Maire Aunaste töötas kaheksa aastat Eesti Televisiooni uudistetoimetuses «Aktuaalse kaamera» reporterina. Ta juhtis Eesti Televisioonis kokku 10 aastat meelelahutussaadet «Reisile sinuga» ja autorisaadet «Meie».

27. aprillil 2005 avaldatud hääletuse põhjal, mille korraldas ajakiri Nädal, valiti Aunaste 626 häälega Eesti paremuselt teiseks naissaatejuhiks Anu Välba järel ja Eda-Ines Etti ees. 2007 tuli ta samadel valimistel taas teiseks, seekord Anu Välba järel ja Aigi Vahingu ees.

2006 oli Aunaste vana-aasta teleprogrammi juht, 2009–2012 juhtis saadet «Mida teie arvate?» ning 2012 suvel oli saatesarja «Kirbuturu lood» autor ja saatejuht

Maire Aunaste oli seltskonnaajakirja Kroonika üks asutajatest ja esimene peatoimetaja. Ameerikas elatud ajast kirjutas ta järjelugusid ajakirjas Naised, hiljem sai järjejutust raamat «Viis aastat peidus». Ta on kirjutanud iganädalaselt kolumne omanimelises veerus SL Õhtulehes, samuti on ta ajalehe Maaleht kolumnist.

Maire Aunaste oli seltskonnaajakirja Kroonika üks asutajatest ja esimene peatoimetaja. 
Maire Aunaste oli seltskonnaajakirja Kroonika üks asutajatest ja esimene peatoimetaja. Foto: Liis Treimann

Tallinna TV juhatuse liige Taavi Pukk sõnas, et nende telekanali ja Maire Aunaste vahelised läbirääkimised on lõppjärgus ja kuigi allkirja veel paberil pole, siis oleks TTV väga õnnelik, kui nad saaksid Aunaste oma kanalisse.

Pukk täpsustas, et Aunaste uue saate žanriks võiks lugeda vestlus- või jutusaadet. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles