10 küsimust briti popduo Sigmaga: Cameron Edwards vastab fänniküsimustele!

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cameron Edwards, popduo Sigma liige.
Cameron Edwards, popduo Sigma liige. Foto: Mailiis Ollino

Sigma astub üles juba 3. novembril MyHits Awardsi suurejoonelisel showl. Bänd on esinemise üle juba väga elevil ning Cam võttis vaevaks vastata fännide põletavatele küsimustele!

Sigma on Briti elektroonilist muusikat, täpsemini drum and bass-i stili viljelev duo. Liikmeteks on ülikooli ajal tuttavateks saanud parimad sõbrad Cameron James Edwards ja Joseph Aluin Lenzie. Fännid tunnevad neid nimede all Cam ja Joe. Kuigi tegutsetakse juba 2006. aastast saatis tulemusrikas edu alles 2010. aastal, kui nende lugu «Lassitude» jõudis briti muusiaktabeli TOP 100s 98. kohale. 2014. aastal üllitasid nad loo «Nobody To Love», mis seljatas kõik konkurendid ning vallutas nädalateks tabeli esikoha ning aastateks fännide südamed.

Mis on teie lemmik lugu, mida laval esitada?
«Lemmik lugu mida laval esitada on kindlasti «Find me». Sellel on suur tähendus ja jõud taga ning iga kord kui seda mängime toob see endaga uskumatult hea tunde ja paneb ka rahva täiesti hulluma!»

Lemmik lugu, mille olete kirjutanud?
«Lemmik lugu, mis me üldse kunagi oleme kirjutanud on ilmselt meie kõige esimene edetabelis esikohale jõudnud lugu «Nobody To Love», see muutis meie tulevikku ja ilma selleta ei oleks me siin kus oleme praegu.»

Olete duo, kaks erinevat inimest. Kas teil esineb kunstilisi erimeelsusi?
«Ei ole! Põhjus, miks me üldse koos tegutsema hakkasime oligi seetõttu, et me kuulasime sama muusikat ja meile meeldivad samasugused asjad. Väga harva tuleb ette mõni tüli. See vist ongi võti heaks partnerlussuhteks.»

«Kohtusime ülikooli ajal, õppisime sarnasel erialal. Joel oli stuudio, kus hakkasime muusikat looma ning DJ tööd tegema. Ja vaata kuhu see meid toonud on!

«Õnneks oleme sõbrad ka väljaspool tööd, meil on väga tugev partnerlussuhe. Oleme parimad sõbrad. See on meie äri ja partnerluse väga suur osa.»

Kõige meeldejäävam kontsertelamus?
«Kindlasti Glastonbury pealava. Paloma Faith kutsus meid esitama lugu «Changing» koos temaga ja see oli täiesti hullumeelne. Rahvast oli näha nii kaugele kui silm seletas ja oli üks neist hetkedest, mis tunduvad täiesti ebareaalsed.»

Unistuste koht kus esineda?
«Oma unistuste kohas oleme vist juba esinenud. See oli Royal Albert Hall, Inglismaal ja esinesime seal koos orkestiri ja kooriga. Sellest paremat vist väga ei leiagi.»

Kellega sooviksite tulevikus koostööd teha?
«Väljaspool Inglismaad ilmselgelt Drake, Kendrick Lamar. Kindlasti ka Rag'n'Bone Man! Maailmas on väga palju andekaid inimesi ja hoiame selles suhtes alati silmad lahti.»

Kui kirjutate lugusid, kas mõtlete, kellele neid kirjutate ja millist emotsiooni see neis esile võiks kutsuda?
«Kui lugusid kirjutame, siis lihtsalt kirjutame neid ja loodame, et publikule meeldib kui neid esitame. Kirjutades ei mõtle me ühele konkreetsele inimesele, aga hoiame siiski sellist suuremat pilti ees, et loodetavasti mängitakse seda lugu raadios või saame seda esitada mõnes klubis. Üritame lihtsalt teha muusikat, mis meile meeldib.»

Kui palju olete seotud oma muusikavideotega?
«Muusikavideote osas on meil alati võimalus sõna sekka öelda, kuid meil on väga palju tegemist, seega laseme tähtsamad otsused langetada loomingulisel meeskonnal. Aga tulevikus tahame kindlasti rohkem seotud olla.» 

Kas olete kohtunud mõne tuntud inimesega, keda enne tuntuks saamist imetlesite?
«Oleme mõlemad kohtunud inimestega, keda oleme enne tuntuks saamist imetlenud.. Näiteks Idris Elba, suurepärane muusik ja näitleja. Suurepärane eeskuju. Ta on kindlasti keegi kellele vaatame alt üles. Ta toob maailma palju positiivsust.»

Idris Elba.
Idris Elba. Foto: Yui Mok / PA Wire/PA Images

Kui teil oleks võimalus vahetada kohad mõne praegu tegutseva artistiga, siis kellega?
«Kellegagi maailmas kohti vahetada ei soovikski. Leian, et on oluline olla enda nahas õnnelik ja rahul sellega, mida teed. Meil on pikk teekond seljataga, aga samas ka veel väga pikk teekond minna. Kuigi loomulikult on maailmas väga palju edukaid ja andekaid inimesi ja mul on nende üle hea meel.»

Kuidas on olnud vastuvõtt Ameerikas? Kas teid peetakse eksootilisteks, sest olete pärit Euroopast?
«Ameerikas on meie suhtes alati veidi imelik olnud, sest drum 'n' bass ei ole ole seal kunagi väga populaarne olnud. Kuid oleme seal korduvalt käinud ning ka see aasta on ees minek Vegasesse, see on tore koht ja saame seda tõesti avastada. Võib-olla nad näevad meid veidi eksootilistena, aga enamus aega näevad nad britte lihtsalt halbade hammastega inimestena. See on natuke ebaõiglane.»
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??

A post shared by SIGMA (@sigma) on

Kui te poleks muusikud, siis kes oleks teist saanud?
«Kui me poleks muusikud, siis oleksime ikka kuidagi muusikatööstusega seotud. Armastame seda väga. Olgu see siis äriline pool, midagi lavatagust või promo aga kindlasti midagi seotud muusikaga!»

Kõige parem nõuanne või õppetund elus?
«See polegi vist asi, mida meile öeldud on, kuid on midagi sellist, millest oleme ise aastate jooksul aru saanud. Jätka selle tegemist, mida teed ja ole õnnelik seda tehes, sest kokkuvõtvalt, kui oled õnnelik selles, mida teed, siis ei ole sa mitte kunagi läbikukkunud. Ärkad igal hommikul ning oled õnnelik ja armastad seda, mida teed. See on elus kõige olulisem asi. Raha ja kõik muu ei loe. Vaid tervis ja sinu rahulolu ja õnn.»

Sigmat on võimalik kuulda-näha juba 3. novembril Saku Suurhallis toimuval suurejoonelisel MyHits Awardsil. Kui veel ei ole, siis pilet haara SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles