VIDEO Dr. Phili saates oli külas afroameeriklanna, kes fännab Ku Klux Klani ja peab end valgenahaliseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16-aastane tumedanahaline Treasure peab end valgenahaliseks
16-aastane tumedanahaline Treasure peab end valgenahaliseks Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA telepsühholoogi Philip McGraw saates «Dr. Phil» oli 24. oktoobril külaliseks tumedanahaline teismeline afroameeriklanna, kes enda sõnul on valgenahaline. Ta teatas, et vihkab tumedanahalisi ja on rassistliku rühmituse Ku Klux Klan fänn.

16-aastane Treasure oli saates koos oma venna ja emaga, kes lootsid, et Dr. Phil aitab neil pereprobleeme, eelkõige Treasure identiteedikriisi lahendada, teatab essence.com.

Ema Monique'i sõnul on ta tütar rassist, kes vihkab oma rassist inimesi, kuid ta loodab, et tütre rassiviha kustub millalgi.

Dr. Phili saates esinenud 16-aastane Treasure
Dr. Phili saates esinenud 16-aastane Treasure Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Mu tütar vihkab tumedanahalisi, kuid ta ei saa aru, et neid vihates vihkab ta ka iseennast, kuna on tumedanahaline. Tean, et ta peab end valgenahaliseks, kuid ta ei ole seda,» lausus ema.

Treasure ei varjanud saates, et ta vihkab afroameeriklasi.

«Kui vaadata, millist elu afroameeriklased elavad, siis on kohe aru saada, et need inimesed on ohtlikud. Kui tumedanahaline tuleb tänaval vastu, siis tuleb igaks juhuks teisele poole tänavat minna. Afroameeriklased elavad getodes nagu loomad loomaias puurides,» sõnas noor afroameeriklanna.

Noore afroameeriklanna sõnul näeb ta välja nagu Kim Kardashian, kes on samuti heledanahaline.

Kim Kardashian
Kim Kardashian Foto: John Nacion/starmaxinc.com / Starmax/PA Images

Treasure arvates on õige, et Ku Klux Klan näitab afroameeriklastele nende koha kätte.

«Olen Ku Klux Klani pooldaja, sest nad on tumedanahaliste suhtes õigel teel,» lisas tüdruk.

Rassistliku ühenduse Ku Klux Klan sündmus 2016. aastal Georgias
Rassistliku ühenduse Ku Klux Klan sündmus 2016. aastal Georgias Foto: John Bazemore / AP/Scanpix

Treasure sõnul elab ta riigis, kus on sõnavabadus ja tal on õigus oma seisukohtadele. Ta on valmis oma arusaamu kaitsma, sest tema silmis on need õiged.

Saates oli kohal ka Atlantas tegutsev edukas tumedanahaline psühhoterapeut ja elustiilinõustaja Spirit, kelle sõnul on Treasure suures vaimses kriisis.

«USAs on mitmeid klassi-ja rassiprobleeme ning paljud peavad iseendaga lahinguid, kuna ei tea, kas kuuluvad valge- või tumedanahaliste hulka. Treasure puhul on olukord komplitseeritum, sest tumedanahaliste vihkamisega vihkab ta iseennast. Ta tahab olla valgenahaline, arvates et siis kõik probleemid kaovad,» sõnas nõustaja.

Dr. Phili saates selgus, et tüdruku identiteedikriis sai alguse lapsepõlves. Monique abikaasa oli valgenahaline, ta suri 2006.

Telepsühholoog Phil McGraw, kellel on oma saade «Dr. Phil»
Telepsühholoog Phil McGraw, kellel on oma saade «Dr. Phil» Foto: Chris Pizzello / AP/Scanpix

Abikaasa suhtus tumedanahalisse kasutütresse nagu oma tütresse, kuigi ei olnud tema bioloogiline isa.

Treasure ei soovinud lapsena teiste tumedanahaliste lastega mängida, vaid eelistas valgenahalisi lapsi, sest ta isa oli valgenahaline.

Dr. Phili sõnul vajab Treasure rohkem psühholoogilist abi ja probleemi lahkamist, kui tema oma saates anda sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles