Uus raamat: prints Charles tahtis pulma ära jätta, kuna sai aru, et Diana ei ole talle sobiv abikaasa (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles ja Lady Diana Spencer oma pulmapäeval 19. juulil 1981
Prints Charles ja Lady Diana Spencer oma pulmapäeval 19. juulil 1981 Foto: HUSSEIN ANWAR/SIPA /Scanpix

Ühendkuningriigis ilmub seoses prints Charlesi 70. juubeliga ta uus elulooraamat, mille kirjutas ajakirjanik Robert Jobson, kes on aastakümnete jooksul jälginud Charlesi igapäevaelu ja saatnud teda paljudel reisidel.

Daily Mail sai lõike raamatust avaldamiseks ja neis lõikudes on üsna palju uut Charlesi kohta, kes sündis 14. novembril 1948.

Prints Charles ja Lady Diana Spencer oma kihluspildil 1981
Prints Charles ja Lady Diana Spencer oma kihluspildil 1981 Foto: PA / PA Wire/PA Images/Scanpix

Raamatu kohaselt sai prints Charles enne abiellumist Lady Diana Spenceriga närvivapustuse, kuna mõistis, et tema ja Diana ei sobi üksteisega. Ta pöördus isegi oma ema, kuninganna Elizabeth II poole, kes oli talle siis öelnud, et pulma ei saa ära jätta. kuna tegemist on riikliku sündmusega, millele on kulutatud suur summa.

Elizabeth II oli siis lisanud, et printsil on nii kuningliku perekonna kui riigi ees kohustus saada ametlikke järglasi.

Prints Charles ja Lady Diana Spencer oma pulmapäeval 29. juulil 1981
Prints Charles ja Lady Diana Spencer oma pulmapäeval 29. juulil 1981 Foto: Royalty / ©1999 Credit:Topham Picturepoint/Scanpix

Prints Charles ja Lady Diana Spencer kihlusid 1981. aasta veebruaris ja abiellusid 29. juulil 1981.

Jobson kirjeldab oma raamatus, kuidas Charles kurtis oma sõpradele, et kihlumine Dianaga oli ta elu halvim samm ja veel halvem on selle naisega abiellumine.

Abiellumine leidis siiski aset, kuid Charlesi ja Diana abielu oli õnnetu. Suhtest sündis kaks poega, 1982 prints William ja 1984 prints Harry.

Prints Charles ja printsess Diana ning nende kaks last, prints William (paremal) ja prints Harry 1995
Prints Charles ja printsess Diana ning nende kaks last, prints William (paremal) ja prints Harry 1995 Foto: JOHNNY EGGITT / AFP/Scanpix

Juba abielu esimesel aastal ilmnes, et neil ei ole kattuvaid huvisid ja nende iseloom on väga erinev.

Raamatus kirjeldatakse, kuidas prints Charles üritas Dianale rääkida oma ränkraskest päevast, kuid naine oli teda vaid külma igavleva pilguga vaadanud, ütlemata mitte midagi.

Charles oli vahel leidnud Diana nutmas, saamata aru, miks naine nutab. Diana ei selgitanud talle, kuna arvas, et Charles ei saa niikuinii aru, et ta on õnnetu.  

«Charles ja Diana olid väga erinevad ja see suhe ei saanudki õnnelik olla. Prints Charles süüdistas aastaid ennast, et Dianaga kihlus ja lasi asjal pulmani minna,» kirjutab raamatu autor.

Prints Charles ja printsess Diana 29. juulil 1981 tehtud fotol vahetult enne oma laulatust
Prints Charles ja printsess Diana 29. juulil 1981 tehtud fotol vahetult enne oma laulatust Foto: HO / REUTERS/Scanpix

Charles ja Diana läksid lahku 1992 ja lahutasid 1995. Diana hukkus 31. augustil 1997 Prantsusmaal Pariisis autoõnnetuses.

Prints Charles abiellus 2005. aastal oma kauaaegse salakallima Camilla Parker Bowlesiga, kes oli 1995. aastal lahutanud oma eelmisest abikaasast Andrew Parker Bowlesist. Camilla sai Cornwalli hertsoginna tiitli. 

Prints Charles ja ta naine, Cornwalli hertsoginna Camilla
Prints Charles ja ta naine, Cornwalli hertsoginna Camilla Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP/Scanpix

Jobson intervjueeris raamatu jaoks prints Charlesi, ta pereliikmeid ja ta elukoha Clarence House’i töötajaid.

Raamatus on mitmesugust informatsiooni, näiteks mida prints Charles kuningaks saades muudaks, kuidas prints Harry oli enne oma pulma närvis, prints Harry ja ta venna, prints Williami vahelisest konkurentsist ning kuidas prints Charles solvus, kui teda ei intervjueeritud printsess Diana elust rääkiva dokumentaalfilmi jaoks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles