Turistid peavad paradiisisaarele pääsemiseks vande andma

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boracay saar on taas avatud
Boracay saar on taas avatud Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Boracay saar, mis asub Filipiinidel, oli pool aastat suletud, et kurnatud loodus saaks inimestest puhata. Nüüd on paradiisisaarele ligipääs taas avatud, kuid see pole enam sama lihtne kui vanasti.

Nimelt peavad turistid andma vande ning andma enne saare külastamist allkirja, et on nõus uusi reegleid järgima. Nii on rannal keelustatud suitsetamine, alkoholi tarbimine, prügi mahapanek ning lõkete tegemine. Samuti piiratakse inimeste arvu ning maksimaalselt võib saart päevas külastada 6000 inimest.

Kuueks kuuks suletud meelelahutusasutustest on samuti avatud vaid käputäis – vaid 157 Boracay sadadest hotellidest, restoranidest ja suveniiripoodidest on hetkel lahti, ka on taas tööle võetud väike osa neist, kes varem saare 20 000pealise meeskonna moodustasid.

Ajal, mil saar oli suletud, avastasid võimud reoveetoru, mis viis otse merre. Samuti lammutati mõned hotellid, mis rikkusid reegleid ja olid ehitatud kaitsealale.

Kaks aastat tagasi valiti saar maailma parimaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles