Pildid ja video: Itaalias möllas sügistorm, Veneetsias saab kahlata puusani vees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia põhja- ja keskosa tabas 29. oktoobril võimas torm, mis tõi kaasa väga tugeva tuule ja paduvihma, mille tõttu tekkis mitmes paigas üleujutus, murdus puid ja osa majapidamistest jäi elektrita.

Üleujutus on kõige rängem Itaalia kirdeosas asuvas Veneetsias, kus veetase kerkis rekordilise 156 sentimeetrini, teatab  AFP.

Üleujutus Veneetsias
Üleujutus Veneetsias Foto: EPA/Scanpix

Itaalia meteoroloogid mõõtsid sellise veekõrguse Veneetsia kuulsal ja populaarsel Püha Markuse väljakul.

Üleujutus Veneetsias. Pildil Püha Markuse väljak
Üleujutus Veneetsias. Pildil Püha Markuse väljak Foto: MIGUEL MEDINA / AFP/Scanpix

Kui veneetslasi iga-aastane üleujutus tüütab, siis turistid naudivad ajaloolises linnas uut kogemust, olles mõnes paigas puusani vees.

Üleujutus Veneetsias
Üleujutus Veneetsias Foto: MANUEL SILVESTRI / REUTERS/Scanpix

Enne eilset üleujutust on mõõtmisajaloo jooksul vaid viielkorral tõusnud Veneetsia veetase üle 150 sentimeetri. Kõige kõrgem oli sügisese üleujutuse veetase 1966. aastal, kui vesi kerkis ligi kahe meetrini.

Veneetsias on vee all ka osa laguuniäärsetest tänavatest ja sildadest.

Üleujutus Veneetsias
Üleujutus Veneetsias Foto: AFP/EPA/Scanpix

Nüüdses tormis hukkus  mitu inimest. Kolm jäid Roomas ja üks Napolis murdunud puude alla. Viies ohver oli eakas naine Savonas, kellel lendas peale tuule tõttu ära tulnud katuseplaat.

Itaalia sügistormis murdunud puud
Itaalia sügistormis murdunud puud Foto: EPA/Scanpix

Põhja-ja Kesk-Itaalia päästetöötajad olid 29. oktoobril ja on ka 30. oktoobril kõrgendatud valmisolekus, kuna torm tekitas palju ohuolukordi.

Mitmes lennujaamas on lennud hilinenud ja neid on edasi lükatud. Lisaks on osades paikades kuni tormi vaibumiseni koolid ja teised lasteasutused suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles