Pildid ja video: ameeriklanna võis jäädvustada «Suure Gatsby» autori Scott Fitzgeraldi kunagise armukese kummituse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklanna Kristie Ranieri ja ta abikaasa Michael Sharf jalutasid Illinoisis Lake Forestis, jõudes mahajäetud maja juurde, mida nad vaatama ja pildistama jäid.

50-aastase Ranieri sõnul jäädvustasid nad maja ühel aknal kummitusliku naisenäo, teatab thesun.co.uk.

Ameeriklanna sõnul kuulus see suvitusvilla kunagi jõukale Ginevra Kingile, kellel oli kahe aasta pikkune armusuhe kirjanik Francis Scott Fitzgeraldiga ning see naine andis inspiratsiooni romaani «Great Gatsby» (Suur Gatsby) ja selle tegelase Daisy Buchanani jaoks.

Kristie Ranieri foto majas, kus tema sõnul kummitab
Kristie Ranieri foto majas, kus tema sõnul kummitab Foto: Kristie Ranieri/SWNS.COM/Scanpix
Scott Fitzgeraldi romaan «Suur Gatsby»
Scott Fitzgeraldi romaan «Suur Gatsby» Foto: Don Emmert / AFP/Scanpix

Naise abikaasa Michael Sharf vaatas tehtud fotosid õhtul kodus ja märkas kummituslikku naist aknast välja vaatamas. Mees on veendunud, et aknal oli Ginevra King, kes suri 1980. aastal 82-aastasena, kuid ta ei ole oma majast lõplikult lahkunud, vaid käib seal kummitamas.

Kristie Ranieri pilt ta mehest Michael Sharfist kummitusliku maja juures
Kristie Ranieri pilt ta mehest Michael Sharfist kummitusliku maja juures Foto: Kristie Ranieri/SWNS.COM/Scanpix

Ranieri lisas, et ta käib igal sügisel jalutamas, möödudes iga kord ka nimetatud majast, kuid varem ei ole seal kummitust märganud. 

«Sel aastal on sügislehed väga erksavärvilised. Läksin koos mehega jalutama ja neid jäädvustama. Kui Michael õhtul kodus pilte läbi vaatas, jäi talle silma, et ühel aknal on näha naisenägu. Vaatasin ja nägin sama, see tekitas külmavärinaid. Mina ja mu mees ei usu kummitustesse, kuid see oli Ginevra King. Tean, milline Ginevra King king välja nägi, kuna olen hobiajaloolane ja uurinud oma kodulinna ajalugu,» lisas ameeriklanna.

Kristie Ranieri selfi kummitusliku maja juures
Kristie Ranieri selfi kummitusliku maja juures Foto: Kristie Ranieri/SWNS.COM /Scanpix

Paar läks 1905. aastal ehitatud 14-toaga villa juurde järgmisel päeval tagasi, et kas nad näevad aknal mõnda kummituslikku nägu.

«Läksime tagasi, et ka see nägu on aknal ikka näha, kuid ei olnud,» sõnas Ranieri.

Paar kavatseb oma fotosid näidata paranormaalsete nähtuste uurijatele, saamaks teada, kas see naine aknal võib olla Ginevra King.

Kingi perele kuulunud kinnisvara, mis kannab nime Kingdom Come Farm, müüdi 2016. aasta kinnisvaraarendajale, kuid seda ei ole remonditud.

Kirjanik Fitzgerald oli selles majas 1915. ja 1916. aastal, kuid Ginevra lõpetas nende suhte 1917. aastal.

Ginevra King abiellus 1918. aastal oma isa Charles Kingi äripartneri poja William Mitchelliga.

Fitzgerald elas end suhte lõppemise järel välja, kirjutades romaani «Suur Gatsby», mis ilmus esmakordselt 1925. Tema loodud Daisy Buchanan on kõrgklassi kuuluv külm naine, kes murrab meeste südameid.

Ginevra Kingi isa oli pärast tütre abiellumist väidetavalt öelnud Fitzgeraldile, et vaesed mehed ei peaks unistama abielust rikka naisega.

Fitzgerald ei pannud seda lauset oma kuulsasse romaani, kuid seda on kuulda 1974. aasta filmis «Suur Gatsby», milles mängisid peaosi Mia Farrow ja Robert Redford.

Francis Scott Key Fitzgerald (24. september 1896 – 21. detsember 1940) oli ameerika kirjanik, 20. sajandi üks menukamaid ja tuntumaid kirjanikke. Tema loomingus on nii romaane kui ka lühijutte ja novelle.

Francis Scott Fitzgerald 1896 - 1940
Francis Scott Fitzgerald 1896 - 1940 Foto: akg-images / scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles