Video: kurjategija proovis röövida politseid, et nende autoga minema sõita

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Owen Smithile määrati 14 aasta pikkune vanglakaristus.
Owen Smithile määrati 14 aasta pikkune vanglakaristus. Foto: PA

Naispolitseinik elas läbi jubeda seiga, kui maskis kurjategija tõmbas ta autost välja ja püüdis tema ametiautot kasutada põgenemiseks, pärast seda, kui toidupoe rööv oli luhta läinud. Kurjategijale määrati konstaabli Ellie Youngi ründamise eest 14 aasta pikkune vanglakaristus.

Videopildist on näha, kuidas 29-aastane Owen Smith hoiab käes pesapallikurikat, jookseb tagurdava politseiauto juurde, tõmbab juhipoolse ukse lahti ning kisub konstaabel Ellie Youngi välja asfaldile.

Owen Smith röövis suve lõpus koos kaasosalisega Lääne Sussexis asuvat kauplust, kuid millegipärast otsustati varastatud saak minema visata. Turvakaamera videopildis on näha, kuidas Smith röövitud sigaretid, alkoholi ja sularaha prügikasti viskab. Selle järel jooksis ta politseiauto poole ja püüdis sõidukit põgenemiseks kasutada, kirjutas The Sun.

Kurjategija tõmbas konstaabel Ellie Youngi autost välja, et tema ametiauto põgenemiseks kasutada.
Kurjategija tõmbas konstaabel Ellie Youngi autost välja, et tema ametiauto põgenemiseks kasutada. Foto: Kuvatõmmis videost

29-aastane kurjategija püüab siis autosse ronida ja sellega minema sõita, kuid vapper Young ja tema kolleeg Vicky Canales takistavad teda. Nad lendavad mehele peale, kuid mees ei anna nii kergelt alla. Kurjategija olukord läheb aga raskemaks, kui naiskonstaablitele tulevad appi juhuslikud möödakäijad ning teised politseinikud. Nad lasevad meest teiserist ning arreteerivad ta.

Owen Smithi kaasosaline aga sai minema ning politsei otsib teda siiamaani.

Töötuse tõttu meeleheitele aetud Owen Smith tunnistas end kõikides tema vastu esitatud süütegudes 30. augustil süüdi ning eile määrati talle Hove Crown Courtis karistus.

Konstaabel Ellie Young sai rünnakus vigastused oma kätele, jalgadele, kaelale ja õlgadele, kuid mitte midagi tõsist. Mõlemad rünnakus osalenud konstaablid on praeguseks tööpostile naasnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles